Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: Poduszki silnika Alfa 156 1.9 JTD

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Ja mam komplet na oryginale i wibruje, ale może po jakimś czasie się to poukłada i ustanie. Ale chodziło mi o to żeby w czasie jazdy nie było żadnych wibracji i to zostało osiagnięte

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał maciaba Zobacz post
    Ja mam wszystkie oryginalne poduszki, i rzuca nim przy odpalaniu i tak. Podczas gaszenia tez nim rzuca, szczególnie jak jest nierozgrzany. Chcecie mi powiedzieć, że diesel z lat 2000 podczas odpalania nie powinien generować wibracji? Zawsze zawibruje podczas odpalania. Szukanie dziury w całym. Nowe samochody prosto z salonu segmentu BMW czy Mercedes też wibrują podczas odpalania.

Jak wcześniej miałeś zerwane poduszki, to mogłeś tego nie odczuwać.

Jeśli podczas jazdy nic się nie dzieje ja bym to zostawił bo wydasz niezliczoną ilość pieniędzy a później i tak będzie Ci wszystko przeszkadzać - tu wibruje, tu nie tak gaśnie, itp. Wiem, bo sam przez to przeszedłem i dałem sobie spokój.
    Zależy kto jak odczuwa wibracje. Wiadomo, że klekot na włączonym silniku klekocze i lekko wibruje porównując do benzyny, której nie czuć. Ale u mnie przy odpaleniu i zgaszeniu reaguje normalnie jak każdy diesel bez wibracji.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar kordex
    Mieszka w
    Sokołów Podlaski
    Auto
    Alfa 156 1.9 JTD

Domyślnie

Dzięki za pomoc. Wcześniej miałem pozrywane i nie odczuwałem wibracji, ale racja trochę wibruje, lecz nie jest źle.
    Aaa i jeszcze zauważyłem, że po odpaleniu miga mi kontrolka od świec żarowych, więc pewnie jakaś się uszkodziła, to też może ma wpływ.
    Ostatnio edytowane przez kordex ; 31-08-2015 o 21:53