-
Wczoraj cały dzień spędziłem przy alfie i jak narazie do wymiany 2 rolki na pasku mikro, jedna na rozrzadzie (odrazu cały wymieniam). Ale ta praca silnika dalej nie daje mi spokoju. Wątpie żeby od tych rolek taki metaliczny dźwięk się wydobywał z silnika. Wymontowałem wałki, dzisiaj sprawdzam popychacze, ale dalej nie wiem co zrobić z wariatorem czy go zostawić czy kupić nowy. Jeszcze dojdą do wymiany świece. Jakie polecacie do gazu? Znalazłem taki komplet: https://www.autosklep24.pl/pl/p/Swie...pl-8-szt/11255
Ma ktoś taki komplet w swojej alfie? Sprawuje się ?
-
Taki komplet świec jeździ u mnie od 15tys ale na samej benzynie..Bez problemów..
-
Użytkownik
Embrion
Tłucze się jak diesel na 99% Wariator
-
Po wymianie wariatora, kompletnego rozrzadu, świec i rolek paska micro silnik się wyciszył i praca silnika jest taka jaka powinna być. Niestety pojawił się kolejny problem. Po przejechaniu ok 200 km po wszystkich wymianach zapalił się CHECK. Podłączyłem komputer i wyskoczył błąd P0340. Auto normalnie chodzi, odpala bez problemu również. Na wolnych obrotach delikatnie faluje, a w czasie jazdy jakby nie miał siły jechać. Przyczyną będzie czujnik położenia wałka rozrzadu? Jakie jest wasze zdanie ?
-
jak składałeś rozrząd na marker ? czy blokady ?
-
Rozrząd składany na blokadach.
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia