Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Szukam osób z zawirusowana 1.9 8v

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    159 2,4 210

Domyślnie

Klepnij jak niektórzy tutaj próbują 300km co się będziesz ograniczał. Fabryka daje zawsze jakiś zapas i ktoś z głową na karku to dorzuci... ale jak chcesz cudów to musisz szukać magików a nie 'polecanych miejsce'. 'Polecane miejsca' dbają o to, by klient nie wrócił za tydzień wraz z zdemolowanym silnikiem.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Od 04.2021 159 SW 2.0 jtdm+, WCZEŚNIEJ; 159 2.2 JTS , 159 1.9 jtdm 8v, soft @sdero

Domyślnie

Cytat Napisał hideto Zobacz post
    Klepnij jak niektórzy tutaj próbują 300km co się będziesz ograniczał. Fabryka daje zawsze jakiś zapas i ktoś z głową na karku to dorzuci... ale jak chcesz cudów to musisz szukać magików a nie 'polecanych miejsce'. 'Polecane miejsca' dbają o to, by klient nie wrócił za tydzień wraz z zdemolowanym silnikiem.
    Właśnie! to jest to! zapewne szukasz "swojej" być może przyszłej 2.4 u jakiegoś magika, żeby nie trafić na trupa w polecanym miejscu...szukaj i odprawiaj modły to może sie taki trafi co jeździł tylko do kościoła w niedziele....Temat dotyczy 1.9 8v jeśli umiesz czytać ze zrozumieniem, wiec poszukaj sobie swoich wątków, zamiast pisać pierdoły w temacie który Ciebie nie dotyczy.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    159 2,4 210

Domyślnie

Wiem czego dotyczy temat, wiem też czego dotyczyło twoje pytanie. Po prostu masz czysto życzeniowe podejście do kwestii. Na dodatek reagujesz dość agresywnie na ironiczne zwrócenie uwagi. "Polecane miejsce" najpierw sprawdza stan jednostki i ogólny auta, a później dopiero 'dokłada' i to że ktoś 'nie poszalał' może oznaczać też tyle, ze twój konkretny silnik więcej nie wyciągnie.

Zapewne nie szukam "swojej" 2.4 a już na pewno nie u magika. 2.4 Już dawno jest znaleziona i jedynie czeka na naprawę innego auta którą obecny właściciel zakupił na podmianę. Będzie miała zrobioną mapę, ale w przeciwieństwie do Ciebie, nie oczekuję że mój 'magik' poszaleje, ale jedynie odblokuje to co fabryka zostawiła w marginesie. Nie mam ochoty za kilka miesięcy wymienić głowicy i połowy osprzętu, jednocześnie narzekając jaka ta Alfa awaryjna i gówniana.... mimo że wszystkie awarie byłyby z mojej winy.

Proponuję odrobinę więcej dystansu do siebie.

A jeszcze propo tych 300 km, to czysta ironia, po prostu jest na forum człowiek który planuje zrobić 200km z 1,9 8v... powodzenia, najbliższe ASO się pewnie ucieszy z dodatkowych zarobków.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Od 04.2021 159 SW 2.0 jtdm+, WCZEŚNIEJ; 159 2.2 JTS , 159 1.9 jtdm 8v, soft @sdero

Domyślnie

Cytat Napisał hideto Zobacz post
    Wiem czego dotyczy temat, wiem też czego dotyczyło twoje pytanie. Po prostu masz czysto życzeniowe podejście do kwestii. Na dodatek reagujesz dość agresywnie na ironiczne zwrócenie uwagi. "Polecane miejsce" najpierw sprawdza stan jednostki i ogólny auta, a później dopiero 'dokłada' i to że ktoś 'nie poszalał' może oznaczać też tyle, ze twój konkretny silnik więcej nie wyciągnie.

Zapewne nie szukam "swojej" 2.4 a już na pewno nie u magika. 2.4 Już dawno jest znaleziona i jedynie czeka na naprawę innego auta którą obecny właściciel zakupił na podmianę. Będzie miała zrobioną mapę, ale w przeciwieństwie do Ciebie, nie oczekuję że mój 'magik' poszaleje, ale jedynie odblokuje to co fabryka zostawiła w marginesie. Nie mam ochoty za kilka miesięcy wymienić głowicy i połowy osprzętu, jednocześnie narzekając jaka ta Alfa awaryjna i gówniana.... mimo że wszystkie awarie byłyby z mojej winy.

Proponuję odrobinę więcej dystansu do siebie.

A jeszcze propo tych 300 km, to czysta ironia, po prostu jest na forum człowiek który planuje zrobić 200km z 1,9 8v... powodzenia, najbliższe ASO się pewnie ucieszy z dodatkowych zarobków.
    Jeżdzę swoją Alfa juz 4 rok i zrobiłem dużo ponad 130 tys km miała robiony program specjalnie pod jednostkę, jednak nie na maxa. Jako że ostatnio znowu była na rozrządzie itd jeździłem przez tydzien głownie a4 b7 2.0 140km i po odbiorze swojej odczułem wyraźnie, ze Ar jest słabsza. Nie oczekuje 300km tylko informacji od innych użytkowników 1.9 8v a nie 2.4 ile maja mocy. Jeżeli wszyscy w granicach 160-170 i przyzwoitym niutonie to oznacza ze mój tuner nie poszalał, dlatego jade jutro na hamownie i chciałbym sie do czegos odnieść... Twoja odpowiedź nie była na temat i niepotrzebnie tworzy kolejne strony do przeglądania wątku.
    Życzę udanej eksploatacji 2.4

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 159 Sedan 1.9 8V (129 KM -> 169 KM)

Domyślnie

1.9 jtdm 8v 120 KM, 280 Nm, 2006 r.
    Oddałem do Kreatora mocy w Warszawie przy przebiegu ~120k km, a teraz mam prawie 130k km i brak problemów (oczywiście jeśli chodzi o silnik ). Powiedziałem, że nie chcę za dużo mocy/momentu, żeby go nie przeciążać, ale ostatecznie wyszło trochę więcej niż myślałem. Do tego stopnia więcej, że powinienem chyba trochę delikatniej nim jeździć, bo różnica jest bardzo duża, a wszystko inne (w tym oczywiście skrzynia) zostało to samo
    Załączam zdjęcie, chociaż jakość słaba.
    Hamownia:
    przed softem 130 KM, 291 Nm
    po sofcie 169 KM, 381 Nm (+39 KM, +90 Nm)
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	received_857964637571923.jpeg
Wyświetleń:	86
Rozmiar:	29.9 KB
ID:	178889  
    Ostatnio edytowane przez ArkadiuszG ; 23-09-2015 o 10:10

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto

Domyślnie

Spory przyrost, mnie po hamowni wyszło 140km i 340nm jadę w piątek na poprawę w polecane miejsce, bo jak widać są rezerwy pierwszy raz widzę z 8v taką moc oby służyła jak najdłużej
    Pozdrawiam