Dokładne tak, ale da się to ogarnąć, lakier nie zejdzie cały,a tylko na słabo zmatowionych rantach.
U mnie z tyłu też jest 1mm szpachli na nadkolu.
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
Temat wygląda tak, że raczej było robione niekoniecznie u mirka czy "rumuńskiego lakiernika", dlaczego tak sądze?
Dlatego, że schodzi na rantach a Alfa nie ma problemu z adhezją lakieru bezbarwnego do bazy czy bazy do podkładu itd. (skoda ma sporo głównie w kolorach solidowych)
Rozwijając temat schodzących "rantów" to mogło być to robione w serwisie (nowe elementy zachowanie grubości powłoki) i polakierowane na niedostatecznie zabezpieczone krawędzie czyli przetarte do metalu ocynku i polakierowane bezpośrednio lakierem bazowym wodnym bez użycia izolatora, wówczas widoczny efekt murowany kwestia czasu.
Spokojnie można wykluczyć nawet kilkukrotne polerki. Chyba, że przecięcie lakieru bezbarwnego.
Sprawdź grubość powłoki na całym samochodzie 90 to faktycznie słabo na Fiata dla Hondy natomiast standard.
Jak to wygląda na reszcie elementu poza fotografią defektu?
Reszta elementów bez żadnych zarzutów, nawet na masce nie ma dużo odprysków...zastanawiam się czy nie ma gdzieś takiej usługi jak zabezpieczenie antykorozyjne nadwozia ? Szczególny rantów drzwi....troche to przerażające.
Pozdrawiam
Sprawdziłem wszystko dokładnie, maska około 100 mikronów, błotniki przednie 120-130, drzwi wartości od 95-120, klapa tylnia 95-100....Panowie, jakaś diagnoza? Martwi mnie to wszystko, a do tego widze małe ognisko korozji(jak przejade palcem takie pogrubienie) na drzwiach kierowcy zaraz pod lusterkiem.... Auto było sprawdzane że moto-zakup.pl.....ciezko mi uwierzyc zeby pomineli przeszlosc wypadkową, kupowalem od lekrza, 1 własciciel...kiedyś auto jeździło jakie demo przez pół roku
[QUOTE=Predator92;1703190]Sprawdziłem wszystko dokładnie, maska około 100 mikronów, błotniki przednie 120-130, drzwi wartości od 95-120, klapa tylnia 95-100....Panowie, jakaś diagnoza? Martwi mnie to wszystko, a do tego widze małe ognisko korozji(jak przejade palcem takie pogrubienie) na drzwiach kierowcy zaraz pod lusterkiem.... Auto było sprawdzane że moto-zakup.pl.....ciezko mi uwierzyc zeby pomineli przeszlosc wypadkową, kupowalem od lekrza, 1 własciciel...kiedyś auto jeździło jakie demo przez pół roku[/
QUOTE]
Przeszłość wypadkowa/kolizyjna to pojęcie względne. Jak ktoś obtarł to myślisz , ze poleciał z książką serwisową do blacharza ?A grubości wyglądaj na dobre ale nie można wykluczyć, ze coś mogło być robione.
Szkoda parkingowa to nie wypadek,a mogło tak być. A dla mnie auto musiało być mocno spolerowane.
Ostatnio edytowane przez Lucas83 ; 05-10-2015 o 18:18
No ok, ale jak to możliwe że czujnik nie pokazuje grubiej ? tzn drugiej warstwy lakieru...rozumiem że mógł być wymieniany element ale to i tak dziwne
Tam gdzie masz ewidentnie szpachle to widać.(z foto)