Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Temat: MOC - Przesiadka z 159 1.9 150 KM na Giulietta 2.0 170 KM

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR G

Domyślnie

Cytat Napisał sebo18188 Zobacz post
    A jeżeli o moc chodzi to tak jak wyżej pisałem, 2.0 jedzie ok Ale bez szału w serii. Dla porównania 2.4 20v w 156 w serii jedzie lepiej, może nie ze startu Ale później znacznie lepiej. A dane techniczne mówią ze to Julka szybsza. Takie bzdury piszą producenci. Pozdrawiam
    Zmierzyłeś czy to są twoje prywatne odczucia?

Jak dla mnie to wszystkie nowe auta mają o niebo lepszy komfort i jadąc 156 200km/h możesz czuć każde wachnięcie, nierówność, czujesz po prostu że "zapierdalasz", a w nowych autach tego samego rozmiaru jadąc 200km/h nie ma jakiegoś specjalnego fanu, Ani w Julce przy tej prędkości nie jest bardziej ekscytująco niż normalnie, ani Delcie III, A3, Leonie II czy nowej Astrze i . Jak dla mnie starsze auta miały mniej wygłuszeń, tłumików drgań itd itp i stąd się bierze to subiektywne odczucie

heliogabal
    Gość

Domyślnie

Jeszcze trywialna kwestia długości maski W peżocie 106 wrażenie "zapieprzania" było większe niż w senatorze, a to dlatego m. in. że człowiek widział drogę tuż przed sobą. Pomijając oczywiście wygłuszenie i inne...

Co do czipowania, to jedni każde auto kładą na glebę, a inni czipują, bo zawsze im mało, ile by nie było. To each his own.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    KWA
    Auto
    2 x Giulietta 1.4tb i 1.75qv, GT 3.2v6

Domyślnie

Nie mierzylem... Ale siadasz w moja julke A ja w moje 156 i nie masz opcji się za mną utrzymać. Tak to wygląda w realu. A to ze 156 jest autem już starym i glosniejszym w środku to fakt. Ale ja gdzieś mam sentyment do 156 i uważam ze alfa długo nie zrobi tak dobrego auta.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Londyn
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał sebo18188 Zobacz post
    Nie mierzylem... Ale siadasz w moja julke A ja w moje 156 i nie masz opcji się za mną utrzymać. Tak to wygląda w realu. A to ze 156 jest autem już starym i glosniejszym w środku to fakt. Ale ja gdzieś mam sentyment do 156 i uważam ze alfa długo nie zrobi tak dobrego auta.
    Mam podobne odczucia, 156 dlugo będę wspominal z rozrzewieniem.

Ogromnym plusem Julki jest fakt ze - w koncu! nie skrzypia w niej plastiki. A sami wiemy jak jest w 156, 159 czy MiTo. Ja ze zmiany jestem baaaardzo zadowolony.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Mitacz
    Auto
    159&Mito&Giulietta

Domyślnie

Akurat tu się kolego z Tobą nie zgadzam, mam Mito i Giuliette, o ile Mito nie skrzypi to Giulietta porażka, nie wspominam już o tych uchwytach do zamykania drzwi, gdzie w Mito są solidne i zero skrzypienia.

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR G

Domyślnie

Cytat Napisał Mitacz Zobacz post
    Akurat tu się kolego z Tobą nie zgadzam, mam Mito i Giuliette, o ile Mito nie skrzypi to Giulietta porażka, nie wspominam już o tych uchwytach do zamykania drzwi, gdzie w Mito są solidne i zero skrzypienia.
    Może masz coś połamanego? połamane zaczepy plastików? nieudolny demontaż i montaż spowrotem? U mnie skrzypienia nie zauważyłem, tak samo jak i w Delcie... Miałem wcześniej Peugeota 308 i tam naprawdę co chwilę coś skrzypiało na wybojach, także niebo a ziemia teraz

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie

Myślałem nad chipem w 159 2.0 jtdm 170 KM ale auto jest dynamiczne i między Bogiem a prawdą wystarczy do żwawego wyprzedzania. Podoba mi się,że ciągnie do samego końca a nie traci pary w górnych obrotach jak 1.6 jtdm. Na razie się wstrzymuję ale w przyszłości nie wykluczam.
    Mam też Mito 1.6 jtdm 120 KM i auto przez swoją masę wydaje się dużo dynamiczniejsze, szczególnie na trybie Dynamic, niż 159 chociaż katalog mówi odwrotnie. Podejrzewam,że Julka 170 w dieslu robi robotę w serii

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 159 Sedan 1.9 190 KM & 430 nm

Domyślnie

Tak czytam te wasze opinie i zastanawiam się czy przesiadka z 159 na Julkę to nie będzie czasem krok w tył. Z drugiej strony policzyłem sobie stosunek masy do mocy i wygląda na to, że Julka 2.0 w serii idzie tak samo jak moja 159 po chipie (190 KM).
    A gdyby tak chip w Julce 2.0 JTDm to była by chyba już odpowiednia moc
    Czy przesiadł się ktoś z was na Julkę posiadając wcześniej 159 ? Użytkując julkę na codzień, a nie od święta ?

heliogabal
    Gość

Domyślnie

Tobie jest chyba trzylitrowy diesel potrzebny, kolego

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 159 Sedan 1.9 190 KM & 430 nm

Domyślnie

Jakby był to bym się nie pogniewał
    Ale powiem Ci, że trafiłeś dobrze, bo rozważam A5 3.0