Sprawdź obie lambdy za katalizatorem i przewody między wtyczkami sond a ECU. Czasami lubią się się po drodze przytrzeć.
Sprawdź obie lambdy za katalizatorem i przewody między wtyczkami sond a ECU. Czasami lubią się się po drodze przytrzeć.
A taka banalna rzecz jak filtr powietrza i szczelność dolotu sprawdzałeś?
Skupiłbym się bardziej na tej szczelności.
Moja Bella
- sondy pradowe, wtryski.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
Przed chwila sytuacja sie powtórzyła, tyle że podjechałem pod bankomat (nie wyświetlało checka ani żadnych komunikatów), zgasiłem, za chwilę przychodzę, chcę odpalić i nic, kręciła kręciła ale nie odpalała, po ok. 3 minutach i kilku próbach odpalenia w końcu załapała i od razu wyświetliła checka i ten komunikat motion coś tam coś tam failure. Pojechałem na zakupy, po zakupach odpalam i komunikatu ani checka już nie było. Jakieś pomysły jeszcze? Filtr powietrza wymieniony, dolot itd. szczelne.
A może po prostu czujnik wału pada .
- chyba trafiłes w dziesiątkę, po odpaleniu ECU zeruje błąd ponieważ silnik działa i nic nie ma w historii.
- trzeba upolować silnik jak zgaśnie i odczytać błędy lub od razu wymienić czujnik.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
Kolega SG0240 miał rację, okazało się że czujnik położenia wału zakończył swój żywot.