Co do silnika to już wiem że wchodzi 2.4 z AR 156/166, jeszcze musze ogarnąc co z silnikiem z AR159 tym 210KM
co do tyłu to jeszcze chodza mi po głowie reperaturki z GTA tylko muszę pomierzyć czy sa dużo bardziej napompowane od zwykłych
Co do silnika to już wiem że wchodzi 2.4 z AR 156/166, jeszcze musze ogarnąc co z silnikiem z AR159 tym 210KM
co do tyłu to jeszcze chodza mi po głowie reperaturki z GTA tylko muszę pomierzyć czy sa dużo bardziej napompowane od zwykłych
Masz fantazje ale mam nadzieję ze uda ci się większość zrealizować i czekamy na foty nie tylko skonczonej belli ale i w trakcie operacji![]()
Od początku widać, że idziesz z motyką na księżyc... Co Ty chcesz ogarniać z silnikiem 2,4 od 159? Skrzynię niby jaką tam wtedy wsadzisz? Silnik to jest wierzchołek góry lodowej. Gdzie skrzynia, chłodzenie, sterowanie biegami, zawieszenie, elektronika itd?
- - - Updated - - -
... ale w tym przypadku trzeba mieć jeszcze dużo kasy (ta jest, więc problem z głowy), wiedzę, zaplecze, mechanika cudotwórcę i masę części![]()
No przeciez napisałem że musze to ogarnąc co i jak z tym silnikiem ze 159, ja wiem że silnik to nie wszystko, wiem na razie że silnik ze 156/166 pasuje P&P ze skrzynią 6b i 5b i że ma seryjnie 175KM, nie znam wymiarów kielicha tego nowego silnika i czy skrzynia jest inna i inne sa mocowania, jak z szerokością kompletnej jednostki, mechaniką zajme sie sam, elektonikę "ktos" mi ogarnie, a auto będzie jeździło max 5 dni w miesiącu, bo więcej mnie nie ma w PL, do zrobienia jeszcze środek ale to już wszystko wiem i graty pomału lądują w domu
Boba budowniczego i zaczarowany ołówek :p
- - - Updated - - -
Jak masz tyle kasy i brak ci mocy to dlaczego nie kupiles sobie GTA? :/
Różne rzeczy widziałem. No, ale, żeby kupić Alfe 147 przedliftem, robić z niej polifta, a ten polift, żeby miał skrzynie z benzyniaka, a to wszystko pracowało - najlepiej - na silniku Alfy 159? Dla mnie to jest kosmos. A to wszystko z samochodu, który jest wart 8tys. Czekam na efekty. Powodzenia, kolego!
A nie lepiej sprzedać przed lifta i kupić polifta i z nim się bawić? Chyba taniej wyjdzie niż takie przeróbki...
najłatwiej kupic GTA z busso ale.... nie sztuka jest iść na łatwiznę
i nie, nie było lepiej kupić polifta, to ma byc całkowity custom a nie fabryczne auto
Zrób wszystkim na złość i zrób ten projekt![]()