Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: Korekta przebiegu

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    Zamiast odejmować przebieg ja bym tyle dodał, żeby się przekręcił i wrócił jak było
    Gorzej jak zadziała moduł autodestrukcji i samochód wybuchnie...
    akurat w FESie pisze ze tak to nie dziala, chyba licznik sie nie przekreci nigdy.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Goora Zobacz post
    A to można dodać przebieg w FES'ie? Po co można do przodu, a nie można do tyłu?
    Pytam, bo nie miałem styczności..
    np gdy wymienisz modul na nowy, wp serwisie wprogramuja Ci Twój aktualny przebieg. Tak czy siak przebieg jest z 2 miejscach, w zestawie liczników I chyba w komputerze silnika (albo BC ,nie pamietam). Auto ktore ogladal dla mnie kolega Slon w Bialymstoku niedawno wlasnie mialo w jednym kompie(I na liczniku) 97kkm a w drugim 210kkm

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    159 2,4 210

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    Zamiast odejmować przebieg ja bym tyle dodał, żeby się przekręcił i wrócił jak było
    Gorzej jak zadziała moduł autodestrukcji i samochód wybuchnie...
    To nie zadziała. Nie wiem jaki jest poziom przepełnienia licznika w AR159, ale po jego przekroczeniu licznik pokaże same kreski. To nie jest mechaniczny licznik.

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał khazar Zobacz post
    A co zrobić jak miły Pan ze stacji diagnostycznej dodał do bazy zły przebieg? Według tego rejestru mam przejechane ponad 1 800 000km, więc myślę że to jednak jedno zero za dużo :-) Badania techniczne robił poprzedni właściciel...
    jesli byla taka sytuacja to ja bym uderzal do diagnosty i zadal sprostowania przebiegu - niech sie uzera z CEPIKiem zeby to odkrecic

- - - Updated - - -

Cytat Napisał wariiat Zobacz post
    Witam. Czy ktoś z was orientuje się czy można jakos cofnąć przebieg, bo w weekend bawilem się FES-m i przestawilem sobie przebieg o 10 tys.km do przodu. Chciałbym wrócić do poprzedniej wartość,są jakies programy czy trzeba demontować licznik i szukac jakiś fachowców
    Kto by sie tam przejmowal 10tys. Przy odsprzedazy nie bedzie to mialo znaczenia (zakladam ze auto bedzie mialo i tak wiecej niz 100kkm)

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    159 2,4 210

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    np gdy wymienisz modul na nowy, wp serwisie wprogramuja Ci Twój aktualny przebieg. Tak czy siak przebieg jest z 2 miejscach, w zestawie liczników I chyba w komputerze silnika (albo BC ,nie pamietam). Auto ktore ogladal dla mnie kolega Slon w Bialymstoku niedawno wlasnie mialo w jednym kompie(I na liczniku) 97kkm a w drugim 210kkm
    Miejsc gdzie liczony jest przebieg jest dużo więcej. Masz sam licznik w zegarach, masz odo metr, licznik abs i jeszcze kilka pośredniach dotyczących turbiny, dpf itp

Jeśli chodzi o sam przebieg na zegarach to cofa się go programem KM Tool wraz z kabelkiem. Jakieś 200 zł na allegro. Grzebanie w kompie do grubsza sprawa, należałoby podjechać na granicę polsko-niemiecką tam dużo magistrów jest od tych spraw.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V

Domyślnie

A jak można dodać km w ECU bo jak kupiłem to miałem jakiś tam przebieg a teraz pokazuje 0 chciałbym żeby pokazywało tyle co w body. Można to zrobić mesem?

Wysłane z mojego Lenovo S650 przy użyciu Tapatalka

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał hideto Zobacz post
    Miejsc gdzie liczony jest przebieg jest dużo więcej. Masz sam licznik w zegarach, masz odo metr, licznik abs i jeszcze kilka pośredniach dotyczących turbiny, dpf itp

Jeśli chodzi o sam przebieg na zegarach to cofa się go programem KM Tool wraz z kabelkiem. Jakieś 200 zł na allegro. Grzebanie w kompie do grubsza sprawa, należałoby podjechać na granicę polsko-niemiecką tam dużo magistrów jest od tych spraw.
    OK, moze tych miejsc gdzie wpisany jest przebieg jest i wiecej, w kazdym razie w 159 rzucilo mi sie w oczy w 2 miejscach jak grzebalem MESem po kompach (choc nigdy szczegolnie za tym, wiec moze nie zwrocilem uwagi).

Mieszka w
    Swarzędz
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 16V

Domyślnie

Cytat Napisał artur_g Zobacz post
    A jak można dodać km w ECU bo jak kupiłem to miałem jakiś tam przebieg a teraz pokazuje 0 chciałbym żeby pokazywało tyle co w body. Można to zrobić mesem?

Wysłane z mojego Lenovo S650 przy użyciu Tapatalka
    Można to zrobić MES-em, w zakładce system wybierasz "przegląd", następnie "regulacje" i w opcji "zapis licznika przebiegu" możesz ustawić przebieg jaki chcesz tylko uważaj bo jak widać na moim przykładzie ciężko cofnąć to co tam wpiszesz

Użytkownik Świeżak Avatar krzys
    Mieszka w
    Łańcut
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 1.9 jtdm SW. Jest Alfa Romeo 159 SW 2.0 JTDm 170ps , Honda FR-V 2.2 i-CTDI

Domyślnie

Cytat Napisał wariiat Zobacz post
    Można to zrobić MES-em, w zakładce system wybierasz "przegląd", następnie "regulacje" i w opcji "zapis licznika przebiegu" możesz ustawić przebieg jaki chcesz tylko uważaj bo jak widać na moim przykładzie ciężko cofnąć to co tam wpiszesz
    Można ,tak jak pisze kol. wariiat. Ja zrobiłem jeszcze ,,lepiej,, , wpisałem w opcji "zapis licznika przebiegu" same 9 -999999km i teraz na zegarach licznika mam same kreski.
    Jak z tego wyjść do własciwych wskazań...?
    Ostatnio edytowane przez krzys ; 02-03-2016 o 20:27

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Żory
    Auto
    159 2.4 jtdm :)

Domyślnie

Cytat Napisał khazar Zobacz post
    mam przejechane ponad 1 800 000km
    Napisz o tym do szefostwa Alfa Romeo , to Ci Giulię za friko dadzą w nagrodę