Wszystko może stukać, chćby niedokręcone sanki; to, że nie widać luzu na oko, nie znaczy, że go nie ma
Wszystko może stukać, chćby niedokręcone sanki; to, że nie widać luzu na oko, nie znaczy, że go nie ma
Super fajnie zaczyna mija miłość do alfy maleć. Nie wiem czy w moim mieście nie ma mechaników znających problemy tych włoskich aut czy te stuki są nie wykrywalne. Masakra. Nawet jak jest kasa i gotowość do naprawy to czasami nie wiadomo co wymieniać. Dołujące.
Podjedź na stację diagnostyki i poproś o sprawdzenie układu zawieszenia - sprawdź na szarpakach, niech podniosą auta i sprawdzą luzy. Tylko nie odpuszczaj u mnie zawsze jak coś pukało to po dłuższym szukaniu udawało się znaleść - nawet jak była to jedna niedokręcona śruba sanek i słychać było pukanie sporadycznie.
U mnie kosztuje to 20zł, ale zawsze mam potwierdzenie co jest do zrobienia.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM
Właśnie myślałem podjechać na stacje ale oni nieraz przeglądów dużo mają a trzeba sie przejechać żeby poznać istotę tego stukania. Ale będzie czasto pojezdze aż znajdą.
Byłem wszędzie gdzie mogłem i mówią mi że górne wahacze oba do wymiany lipa skoro wymieniłem prawy miesiąc temu i dalej stukalo. Dodatkowo jeden mówił o lewym łączniku. Amorki z przodu 48%. Co robić. Znowu górne wymieniać i łączniki? Może jednak amorki. Najleppsze jest to że żaden nie wspomniał o tym dolnym lewym a sam widziałem ze był luz na swozniu a nagle go nie ma. Naprawil się? Haaha nie wiem czy sie smiac czy płakać nie bede polowy auta wymieniał.
Zobacz czy masz jarzmo hamulcowe dokręcone. To z autopsji...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jakiej firmy zakładałeś wahacze? jesli te najtańsze fasty to od razu w piach sie nadaja
Też bym obstawiał gumy na drążku stabilizacyjnym, u mnie też tak było i okazało się że gumy, mało kto je wymienia często bo masa roboty przy tym jest.
A sprawdzali Ci maglownice? Ona może też stukać.