Nie potrzeba żadnego tokarza, wystarczy śruba o twardości 8.8, imadło, większy młotek i brzeszczot.... ale cóż. A tak w ogóle po czorta wieczorem pytać skoro rano kupuje się już nowy?
Nie potrzeba żadnego tokarza, wystarczy śruba o twardości 8.8, imadło, większy młotek i brzeszczot.... ale cóż. A tak w ogóle po czorta wieczorem pytać skoro rano kupuje się już nowy?
A można prosić o więcej szczegółów?
Tak z pamięci piszę.
Kupujesz śrubę o twardości 8.8, fi8mm, gdzie pod łbem nie masz gwintu, gwint jest dalej. Wywalasz stary sworzeń z ogranicznika (zobaczysz, że ma dwie średnice), rozwiercasz jeden z otworów ogranicznika na 8mm. Ucinasz śrubę na odpowiednią długość i wbijasz ją w ogranicznik (tak by łączyła ramię i częsć przykręcaną do słupka). Walisz młotkiem w środek śruby poprzez punktak by ją spęczyć. Jak to zrobisz, zaklepujesz młotkiem ją dookoła. Musisz dysponować porządnym imadłem lub najlepiej kowadłem. Jak zrobisz to porządnie, to na kilka lat wystarczy. Mam to od wczesnego lata, robione na szybko z brzydkiej śruby od Jelcza, działa1,5 godziny roboty i wiele satysfakcji. Na ciul kupować nowy.
Dzięki. Mam kowadło i dobre imadło a słabo z dobrym tokarzem![]()
Tylko dobierz śrubę z lanym łbem![]()
Ważne żeby sobie poradzić
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Spęczyć trzeba porządnie, tak by również powiększyła swój wymiar śruba w miejscu gdzie przechodzi przez ogranicznik. Jak się tego nie zrobi to będzie nadal strzelać. Po kilku latach gdy będzie strzelać po raz drug się spęczy. Jaka oszczędność![]()
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Panowie rozumiem ,ze chodzi o ten sworzeń w elemencie przymocowanym do słupka czyli karoserji,tak?
- - - Updated - - -
A jak wygląda demontaż takiego ogranicznika?trzeba zdjąć boczek od drzwi?