Myślę, że cały syf z dna zbiornika się podbija i pływa w paliwie.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
terio dosyc dobra,ale dystrybutor chyba ma jakis filtry itp)
Tego nie wiem.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Ma 2 lub 3 filtry, które na 100% wszystkiego nie wyłapią. Parę razy wymieniałem filtry i wiem co tam siedzi
Ten film jest nic nie wart, ale weźmy go pod lupę
https://www.youtube.com/watch?v=QeFF0PfFyi4
Na orzeczeniach z rafinerii masz temperaturę mętnienia i zablokowania filtra, druga jest nic nie warta, bo pierwsza oznacza kiedy zaczyna się kasza robić.
I po filmie widać że wygląda to mniej więcej tak(mogę pomylić się o 2 stopnie)
Topaz -34 i -33
Statoil -28 i -32
Lotos jak wyżej
Verva -8 i -17
Reszta-10 i -20
A teraz dlaczego film jest nic nie wart, bo dla BP paliwo dostarcza Lotos, a w 2013 roku paliwo jakie jest pokazane w Topazie miał tylko Orlen i raczej pokazuje niekompetencję kierownika stacji, a nie jakość paliw
dobrze widze ze verva taka lipna?
Ja mam zatankowanego diesla z Orlenu lub Intermarche (tez im Orlen dostarcza), i fakt faktem nie stałem nigdzie dluzej na ostrym mrozie, raz tylko Alfa stala przy -13 przez 4h ale palila i jezdzila bez problemu. Osobiscie z paliwami Orlenu nie mialem nigdy problemu, a z Lotosem mam zle wspomnienia (zarówno jesli chodzi o benzyne, jak i olej silnikowy). A dużo moim zdaniem zalezy od stacji tak naprawde. Bo Orlen Orlenowi nie rowny, tak samo jak Shell czy BP.
Wlewacie do baku jakies dodatki do diesla tak w ogole?
nie wlewam ,verwe tankuje zawsze i nic sie nie działo w tamtą zime)zawsze ten sam orlen
Na markowych stacjach jedyny problem jaki może się pojawić to zbyt późno zamówiona dostawa lub za duża ilość nie odpowiedniego paliwa do panujących warunków, jak masz w dołku powiedzmy 24 tysiące i dolejesz 6 arktycznego to gówno to da