Czy u Was też jest to nieregularne?
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
Czy u Was też jest to nieregularne?
Tak. U mnie jeszcze zauważyłem, że przy wyłączonym silniku sprzęgło chodzi bez żadnych oporów, dopiero po odpaleniu coś zaczyna ocierać.
Ale chodzi mi gdy auto pracuje. Bo u mnie chodzi raz gładko i płynnie a od czasu do czasu przypomni i sobie te ocieranie
Piszę, że takTo zależy od humoru jaki aktualnie posiada Alfa
Raz ociera, a raz nie. Ostatnio przy mrozach jak było -12 to chodziło jak nowe, nic nie ocierało
Kumam. A te tuleje jak są w takim stanie mogą się posypać ze coś przestanie działać? Wiesz może?
Nie wiem. Tu by się musiał ktoś bardziej doświadczony wypowiedzieć. Szykowałem się do wymiany wysprzęglika, ale na razie z tym poczekam. Będzie trochę cieplej na wiosnę to pobawię się chyba z tą wymianą tulejki i nasmarowaniem drugiej
Dużo to roboty? Robisz to sam?
Właśnie nie wiem, muszę mieć na to więcej czasu więc zostawiam to do wiosny. Trzeba przestudiować wrzucone wątki i wszystko wyjdzie w praniu. Myślę, że samemu będzie to temat do ogarnięcia, ale zawsze jakaś pomocna dłoń nie zaszkodzi.
Ogólnie to mi nie przeszkadza za bardzo tylko świadomość tego jest bardziej męcząca :-) dlatego myślę że będzie to do zrobienia prędzej czy później