Tiaaa, na 5 filtronów w różnych autach 4 trzeba było albo dokręcić kluczem albo wywalić do kosza.
Tiaaa, na 5 filtronów w różnych autach 4 trzeba było albo dokręcić kluczem albo wywalić do kosza.
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców"
Ja na filtrona nie mogę narzekać, używałem w kilku swoich autach, ale w każdej firmie sie znajdą jakieś buble produkcyjne, nawet w najlepszych.
A bella zostawia pod sobą plamy oleju, ciagle wycieka, czy znika w czarodziejski sposób?? Jak gubi pod siebie, a przecina Ci uszczelke, to może coś siedzi na gwincie w misce, lub jak koledzy wyżej pisali, coś Ci przytkało smoka?
porostu gdy odpale to przez ten kranik wywalilo olej, dwa tygodnie było okej a wczoraj podczas wyjazdu z garażu znów przez ten kranik wywalilo, jutro odkręce i zobaczę czy jest przycieta ta uszczelka, bo za pierwszym razem była przycieta, zobaczę jutro i dam znać.
A odmy nie masz zapchanej?
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 18-01-2016 o 13:18
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
koledzy dziś odkrecilem filtr i patrze a uszczelka znów przycieta, ja już nie wiem co tam przycina, zrobiłem zdj i tam gdzie jest ten kranik do spuszczania oleju to jest tam ostry rant,i pewnie gdy wkręcam filtr to podczasz kręcenia przycina, ale sprawdzę tez ta ode, czy nie zatkana
Wrzuć dokładne zdjęcia jak to wygląda, może coś wspólnie wymyślimy.