D1S ma w sobie zapłonnik.
Napisane z komóreczki!
D1S ma w sobie zapłonnik.
Napisane z komóreczki!
Zamówiłem z allegro od sprzedawcy z Rybnika, zobaczymy. Miałem pewne wątpliwości bo numer seryjny na zdjęciu był: 1 307 329 293 - 1307329294 czyli inny niż na innych aukcjach (1 307 329 123 - 1307329123) ale pogooglowałem i znalazłem taką stronę niemieckiego sklepu: https://www.lichtex.de/xenon-steuerg...ucht/a-229115/ i niby jest to samo. Sprzedawca zapewnił mnie, że będzie pasować do AR 159.
Jakiś czas temu miałem problem z przetwornicą i po szperaniu na anglojęzycznych forach dowiedziałem się że mimo iż niby identyczne przetwornice to te z numerami innymi niż 123 na końcui mogą nie do końca działać właściwie. W opisanym przypadku problem polegał na niewłaściwym działaniu poziomowania świateł. Mam nadzieję że u Ciebie tak nie będzie ale miej to na uwadze w razie czego.
Ja skończyłem z nową (przynajmniej według zapewnień sprzedawcy) przetwornicą za 500PLN z xenon-serwis.
Inne numeracje przetwornic będą mieć problem z działaniem poziomowaniem.
Napisane z komóreczki!
W zarniku d1s zintegrowany jest tylko starter - zaplonnik. Przetwornica nadal znajduje się pod lampą.
Kończąc temat dla potomnych: Założyłem przetwornice 1 307 329 293 - 1307329294, po pierwszym dniu poziomowanie działa jak należy.