Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Temat: amortyzatorki

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Cytat Napisał tomek166 Zobacz post
    Dlaczego?
    Mi zależy, aby się szybko na naszych drogach nie rozwaliły. Ponieważ jak spowrotem założę felgi 18'' to znów dużo będą zbierać amortyzatorki.
    Każdy nowy amortyzator bedzie lepszy niż stary.
    W moich bylych alfach jeździly magneti marelli i dlatego ci polecam, nie sa drogie, a jakościowo i sprawnościowo wcale nie odbiegają od pozostalych.
    Brat ostatnio szukał do swojej 164 czytał opinie użytkowników monroe i wcale nie były takie pochlebne jak by sie wydawało, kupił magneti marelli i jest git.
    Przy wymianie wymień sobie jeszcze poduszki górne amortyzatorów, koszt nie duży a możesz oszczedzić sobie demontażu amorków za jakis czas, stara miekka guma i nowy twardy amortyzator to nie dobre połączenie, w alfie 33 po zmianie samych amortyzatorów prawie miałem dziure w masce
    Ostatnio edytowane przez QBA ; 23-04-2009 o 11:34
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

Użytkownik Rowerzysta Avatar tomek166
    Mieszka w
    Brzeg
    Auto
    Alfa Romeo 166 rok prod. 2002 poj. 2400

Domyślnie

A masz może jakąs stronę z tymi amortyzatorami to sprawdzę.
    Dzięki

Znalazłem na części24.pl amorki tył - bardzo tanie 255 zł. tył. z firmy magneti mareli na przód nie mają. tylko się zastanawiam jak długo posłużą bo chcę zrobić raz i porzadnie a ta cena to połowa ceny innych.

Jak znajdziesz jeszcze coś wieczorem QBA to daj znać dziękuję.
    Ostatnio edytowane przez tomek166 ; 23-04-2009 o 12:10

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

A masz może jakąs stronę z tymi amortyzatorami to sprawdzę.
    Dzięki
    Niestety nie mam ale wieczorkiem postaram ci sie coś znaleść, teraz msuze uciekac szykowac sie do pracy.
    Pozdro.
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

róznica w żywotności będzie nieznaczna czy to ZACHS czy to KAYABA czy to MONROE czy inne firmy ... każdy z tych amortyzatorów zbudowany jest i działa na tej samej zasadzie. jak będziesz je exploatował w takich samych warunkach to będą się one podobnie zużywały. Wypełniacz zaś czyli olej oraz wielkość zaworów przepustowych w środku stanowią różnicę w twardości i tak każda firma znalazła jakąś niszę i produkuje jakąś specyfikację. MONROE i MAGNETI MARELLI będą bardzo podobnej charakterystyki

mnap86
    Gość

Domyślnie

Ja znalazlem na allegro, dogadale sie bez tej instytucji. Co prawda jeszcze nie sa zalozone, ale...

Napisz tutaj:
    motomarket malpa home.pl

Ja zaplacilem po 245 i 285 za sztuke. Nie pamietam juz ktore przod, ktore tyl. SPokojnie mozna z gosciem sie dogadac bez posrednikow. Ja swoje otzrymalem ekspresowo tylko na podstawie potwierdzenina przelewu!

Edit: mowa tutaj o magneti marelli.
    Ostatnio edytowane przez mnap86 ; 23-04-2009 o 16:18

Mieszka w
    Brzeg
    Auto

Domyślnie

a nie masz może numeru do gościa lub strony internetowej, bo już wysłałem e-mail, ale przez tel. zawsze się dogadasz dokładniej.
    Dzięki za konkretny namiar

mnap86
    Gość

Domyślnie

AMORTYZATOR TYLNY ALFA ROMEO 166 (611966631) - Aukcje internetowe Allegro

Dokladnie tutaj, ja kupilem poza allegro i bez problemow.

kmito
    Gość

Domyślnie

zamierzam wymienić sobie amortuzatorki bo na przeglądzie wykazało mi przód ok 58% a tył około 50%.
    Tak na marginesie to podchodził bym z dużą nieufnością do tych wyników.
    Pomiar tymi urządzeniami jest obarczony dużym błędem, jeśli w ogóle nie pochodzi z kosmosu.
    Sprawdzone osobiście na jednym urządzeniu wykazywało 45% a bezpośrednio potem na drugim 71%.
    Ufał bym bardziej odczuciom z jazdy i stanowi zewnętrznemu amortyzatorów. (brak wycieków etc.)

Mieszka w
    Brzeg
    Auto

Domyślnie

Nic nie puszcza, ale uważam że akurat jest czas żeby zmienić
    Po za tym wpadło mi troszkę kasy to Bella musi coś dostać a ja wzamian dostane jeszcze większą przyjemność z jazdy.

Dziękuję wszystkim za doradztwo i pomoc zawsze to lepiej się zapytać.

Staneło a tym że zamówiłem MAGNETI MARELLI odrazu przód i tył. 04.05 wymieniam.
    Dziękuję można temat zamknąć.
    Ostatnio edytowane przez tomek166 ; 24-04-2009 o 13:57

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    Giulia MY22 Estrema było 156 2x147 166Busso 159...

Domyślnie

miałem to samo na jednym wyszło mi ponizej normy a na innym tescie stan bdb to zalezy od wytarowania urządzenia ...
    alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia