tez tak myslałem kiedys)i nie tylko ja
)ale trzeba ,w 159 da rade bez rozpinania
No trudno, będzie trzeba rozpiąć to się rozepnie. Ale klapy wirowe trzeba wywalić i EGR zaślepić. Dodatkowo od razu sprawdzi się ten kolektor wydechowy.
Co do rury dolotu to jutro kupię opaskę, kwestia tylko jaka tam średnica opaski jest potrzebna ???
Kup opaske 64mm i sobie to ladnie skrecisz.
Alfa Romeo 156 SW 1.9Jtd m-jet
HONDA CBR 1000RR REPSOL
Moja śliczna http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_m_jet.html
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi
Kasowanie błędów -Namysłów i okolice pisać PW
Ok, dzięki
Wysłane z mojego LG-D315 przy użyciu Tapatalka
Nie trzeba rozpinać rozrządu.. Blokuje sie koło pompy śrubami i pompę normalnie odkręca.
Wysłane z mojego ZTE Grand S II LTE przy użyciu Tapatalka
Od jakiegoś miesiąca może dłużej miałem pewien problem. Otóż, gdy zapaliłem samochód i chodził na wolnych obrotach na jałowym czy to na zimnym czy to na gorącym silniku słyszałem straszne drganie i coś mi się mocno tłukło, dźwięk dobiegał jakby ze schowka i dalej wgłąb maski. Długo się zastanawiałem co to może być, przeczytałem trochę tematów i wyglądało to na poduszkę silnika, aczkolwiek na pierwszy rzut oka poduszka wyglądała OK. Dziś w końcu znalazłem czas i odpaliłem auto, otworzyłem maskę, ucho do miejsca w którym dochodzi dźwięk i słucham, dźwięk dochodził z lewego górnego rogu jak otworzymy maskę, a tam nic takiego nie ma żeby mogło się tak żenić. Macam i jakież było moje zdziwienie jak nagle przestało drgać.
Co się okazało, jak miesiąc temu oddałem auto do wymiany rozrządu to typy z pewnego serwisu nie dokręcili jednej śruby która mocuje zbiornik płynu chłodniczego i po odpaleniu auta na jałowym biegu miejsce w którym przykręca się zbiornik płynu wpadało w takie drgania, że w środku auta miałem niezłą dyskotekę. Po dokręceniu, siadam do auta i w końcu cisza![]()