Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Temat: oryginalne dywaniki prawie powodem wypadku

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ducrider
    Mieszka w
    Brema
    Auto
    159 1.9 16V ;156 2.4 20V sold,159 Tbi,GT QV 170 HP

Domyślnie

Cytat Napisał maciekk Zobacz post
    ja juz pare razy jechalem ponad 220 i jeszcze sie nie zdazylo zeby sie maska otwarla.a odnosnie tych dywanikow co pisales to mowisz ze da sie w serwisie wyciagnac za darmo jakies dywaniki tlumaczac sie tym ze one jezdza po podlodze???
    Mi się udało, autko było jeszcze na Gwarancji.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Ja miałem znów coś z goła innego.
    Chodniczki mam szyte, aczkolwiek z grubego weluru i z obszyciem dookoła i gąbką po d spodem dla lepszego trzymania. Po ich założeniu zdawało mi się, że..... auto jest mniej żwawe! (wiem, że to śmieszne) Po kilku przejażdżkach zmieniłem na gumowe i znów było lepiej. Co się okazało oryginał gumowy ma wycięcie pod ogranicznik pedału gazu a welur go nie miał, blokował gaz około 1,5 cm wyżej niż norma i jak widać miało to jednak minimalny wpływ na osiągi auta.

ViP Maniak resoraków Avatar maciekk
    Mieszka w
    brzesko
    Auto
    156 2.5V6 i 147 1.6 Ts

Domyślnie

Cytat Napisał Ducrider Zobacz post
    Mi się udało, autko było jeszcze na Gwarancji.
    a to chyba ze tak

ViP Rowerzysta Avatar jazzu
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    AR 156 SW 1.8 TS (2001)

Domyślnie

Heh, jak się to czyta to czasem trudno uwierzyć
    Ale opowiem wam inny numer z udziałem mojego eX Kropka 1.1 r99
    Moja aktualna zona położyła na półce na podszybiu (wersja z jedną poduszką ma półeczkę) atlas samochodowy w twardej okładce.
    Wracają potem do domu sam atlas leżał grzecznie do momentu aż robiłem zakręt w prawo 90 stopni, średnia prędkość ok 40km/h .
    były tam takie żółte barierki (cholernie mocne są):

No i jak miałem skręconą kierownice, atlas wleciał po między
    kierownicę i licznik, blokując możliwość odbicia.
    Akcja zakończyła się rozwaloną barierką, błotnikiem, kierunkowskazem,lampą zderzakiem, maską i wzmocnieniem czołowym + duperele.
    Sam nie wierzyłem i do dziś jak sobie przypomnę to wątpię, dopiero jak dochodzi do mnie ile mnie kosztowało to $$ to wierzę.
    Atlas tego samego dnia poleciał wielkim łukiem do kosza.
    Od tej pory drę ryło jak mi ktoś gdzieś coś kładzie w aucie luzem.
    Licho nie śpi !
    I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem...

ViP Maniak resoraków Avatar maciekk
    Mieszka w
    brzesko
    Auto
    156 2.5V6 i 147 1.6 Ts

Domyślnie

jazzu to ci sie przytrafilo ja mialem tylko raz taka jazde tylko ze honda civic (ktora do dzis mile wspominam) jade sobie rowno droga jakies 80 km/h i dojezdzam do swiatel.to wciskam hamulec a jego wogole nie ma wpadl w podloge .przedemna auta z boku przystanek i ludzie to bieg na zywca w dol i klamka tak bardzo ze myslalem ze w rece mi zostanie no szczesliwie zatrzymalem sie kolo samochodu ktory jechal przedemna i jakies 1,5 metra od przystanku.uff zjechalem na pobocze gasze auto ,zapalam hamulec jest!! no i powie mi ktos o co chodzilo? mechanik gadal ze musial byc jakis pecherzyk powietrza w ukladzie i akurat trafilo na niego.potem mi sie to juz nie przydazylo ale co przezylem w te 5 sekund to moje bede zyl z 5 lat krucej pozdrowionka

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

dywanik niby taki drobiazg ktory nigdy sie nie bierze pod uwage a moze przyspozyc poteznych problemow mi kiedys zostalo sprzeglo w podlodze ale przy odpalaniu samoch
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

Użytkownik Świeżak Avatar J.A.N
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp.
    Auto
    Alfa Romeo156 1.9 JTD 8V 115 KM 2003

Domyślnie

Podłącze się pod temat dywaników - ale trochę z innej beczki.
    Przyszedł czas na nowe dywaniki, i zwraca się z prośbą do Was szanowni koledzy - polećcie jakiś dobry produkt, chodzi mi o welurowe dywaniki.
    Znalazłem coś takiego (te białym logo)
    DYWANIKI ALFA ROMEO 156 SUPER!! (622492147) - motoAllegro

co o tym sądzicie ?
    156 Sportwagon 2003 1,9 JTD 8V 115 km - zostałem ALFAHOLIKIEM

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

ja umarlem jak mi uchwyt od gps sie wyczepil, spadajac zalaczyl wycieraczki, pozniej wpadl pod hamulec, 2x360 stopni na srodku ronda zrobilem, nikomu tego nie zycze.

api
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał maciekk Zobacz post
    mechanik gadal ze musial byc jakis pecherzyk powietrza w ukladzie i akurat trafilo na niego
    pęcherzyk, tak?? szok! brawa dla mechanika, pewnie sam to odpowietrzał.

znam uczucie - OKROPNE - w poprzednim aucie został mi pedał w podłodze przy awaryjnym hamowaniu (w kilkuletnim volvo v40 rurki doprowadzające płyn hamulcowy przerdzewiały na wylot)

Paweł24
    Gość

Domyślnie

Miałem podobnie, tyle, że z nieoryginalnymi dywanikami Podobnie jak jeden z kolegów, po prostu wcisnąłem sprzęgło do końca i szybko wyłączyłem samochód. Dywaniki poszły na śmietnik