Dodam że wyskoczyly błędy np złej mieszanki czujnika temperatury wody i jakieś inne wszystkie usunąłem i przestał kopcic na biało kłóci tylko na zimnym silniku i to przez chwileczkę na niebiesko
Dodam że wyskoczyly błędy np złej mieszanki czujnika temperatury wody i jakieś inne wszystkie usunąłem i przestał kopcic na biało kłóci tylko na zimnym silniku i to przez chwileczkę na niebiesko
Jakie macie przebiegi w tych twinsparkach ? Bo dziwi mnie to że moja poprzednia alfa miała przejechane 145tys km a brała 0,7l oleju na 1000km, a obecna ma prawie 200tys km przejechane, a bierze 1L na 5-6tys km i nie jeżdżę spokojnie, tylko codziennie energicznie jeżdżę alfą niejednokrotnie dochodząc do 5-6tys rpm. I to jeżdżę jeszcze na syntetyku 5W-40 co powinno go sporo brać![]()
Moja ma 136tys, oleju pije może ze 100ml na 1tys km ale to dlatego że robiłem jej generalny remont![]()
Dziwi mnie ta rozbieżność w spalaniu oleju i to przy tak niskich przebiegach. Choc znajac zycie nie wiadomo czy to rzeczywiste przebiegi naszych Alf
A co do tematu, pojezdzij i sprawdz czy bledy powrocily i jakie
Ja mam przejechanie 173 tys