A to nie jest uzależnione od rocznika? Tzn. wszystkie do 2007-2008 miały to a później już nie?
A to nie jest uzależnione od rocznika? Tzn. wszystkie do 2007-2008 miały to a później już nie?
Dzieki panowie. Specjalnie poszedłem sprawdzić. Mam
Cytat z instrukcji obsługi po lifcie str. 83 "Podłokietnik w niektórych wersjach jest regulowany w kierunku wzdłużnym poprzez działanie na pokrywę" czyli jest to wersja wyposażenia a nie rocznik.
Ja często korzystam z tej opcji, zwłaszcza w dłuższych trasach, ale kubek z kawą wówczas się nie mieści
Już w poprzednim temacie traktującym na ten temat czytałem o tym, że rozsuwany podłokietnik to opcja, ale ciężko było mi w to uwierzyć, żeby z takiej bzdury robić OPCJĘ!, aż przeczytałem to:
No cóż, Alfa pewnie jeszcze nie raz mnie zaskoczy ;P
Pozdrawiam.
- Rafał
O kurde u mnie też się przesuwa (w poprzednim samochodzie miałem tez taka możliwość SAAB 9-3)
Alfa w garażu cieszy niczym da Vinci na ścianie salonu
Ja już przy okazji poprzedniego tematu to odkryłem, ale żeby go przesunąć musiałem usiąść z tyłu i zaprzeć się dość mocno, bo chyba też nigdy nie był używanyNo i również było tam mnóstwo syfu.
Na szczęście "odkryłem to" zaraz po zakupie (czyli prawie 2 lata temu) i bardzo często korzystam. Praktycznie non-stop mam w pozycji "do przodu", bo inaczej to ten podłokietnik do niczego się nie nadaje
A że kawa się nie mieści to fakt. W tym samochodzie zasadniczo uchwytu na kubek nie ma, bo to co jest to śmiech na sali![]()
Temat mojej Franczeski:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...gon_goora.html
Jak kupilem moją wymarzoną alfe to sądziłem że ten podłokietnik jest statyczny. Zdziwiłem się następnego dnia, na zakręcie byłem o niego mocno oparty i się rozsunął, mocno się wystraszyłem że uszkodziłem i zabrałem się za jego naprawę. Po zasunięciu i ponownym rozsunięciu wszystko zrozumiałem, a nie wspomnę jak się zdziwiłem ze to można jeszcze otwierać łoooo. Zainspirowany tym faktem zacząłem szperać wszędzie żeby potem mnie coś jeszcze nie zdziwiło i tak na suficie znalazłem tajną skrytkę, czy też mogę przekręcić osłonę przed słońcem na bok dla kierowcy i pasażera (również mają schowek + lusterko). W tylnym siedzeniu mam podkłokietnik składany który również ma schowek (można go otwierać do góry). W bagażniku mam aż 4 schowki. Nauczyłem się składania tylnych siedzeń.
Niemniej jednak, ten podłokietnik jest wspaniały...
Ostatnio edytowane przez akil ; 29-02-2016 o 13:27
Pierwsze modele był lepiej wyposażone, moja też ma z 2006 roku![]()
Haha po 3 latach takie odkrycie
dzięki kolego !