Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Temat: Lampy tył

Superjahu007
    Gość

Domyślnie

Jeżeli chcecie dalej rozprawiać nad słusznością montażu takich lamp to mogę Wam temat przenieść .
    Makaron jak widać jest nowy na forum więc każdemu może zdarzyć się umieścić temat nie w tym dziale ( to jest dział techniczny !)

Użytkownik Romeo Avatar michal87tg
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    AR 156 po FL SportWagon 1.9 JTDm

Cool

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Osobiście mi się nie podobają, zbyt wyłupiaste, za bardzo obcesowe i trochę jednak jakimś tanim Tuningiem zalatuje. Moim zdaniem alfa sama w sobie wyróżnia się z tłumu i urozmaicanie (czyt. psucie) jej wyglądu może się podobać komuś, ale nie prawdziwemu alfisti, który nie jest zmartwiony brakiem udziwnień w swoim pojeździe. Przecież nietuzinkowość nie zawsze oznacza jaskrawe kolory i rzucający się w oczy wygląd. Czasem lepiej poszukać co w aucie jest do wymiany niż wydawać pieniądze na często zbędne dodatki. Temat ten już był kilka razy poruszany i podejrzewam nawet, że Twój zostanie przeniesiony bo trochę już ludzie o tym napisali... Polecam na przyszłość opcję "szukaj" gdyż niektóre zagadnienia powtarzają się dość często i szkoda ich dalej powielać.
    Pozdrawiam.
    powiedz mi co tobie się podoba???

kilu
    Gość

Domyślnie

Zapraszam do mnie:-)
    http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...peed_kilu.html
    zobaczysz jak wygląda srebrna 156 z lexami, może ci się spodoba;-)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał michal87tg Zobacz post
    powiedz mi co tobie się podoba???
    Nie jest to dział "Tuning" więc nie ma sensu tematu drążyć.

Makaron
    Gość

Domyślnie

No to trochę się pomyliłem z działem sory a teraz pokolei rozporka sparco 440 pln montaż własny lampy te podobają mi się ze względu na wyodrebnnione światła oraz ich kulista formę. Lampy te wydają mi sie estetyczne jednak nierozłącznie kojarzą z pseudo tuningem a na efekcie tym mi jednak nie zależy a nawet bym był niezadowolony gdyby tak sie stało, wasze zdjęcia dodają mi trochę otuchy ale muszę jeszcze przemyśleć ten zakup najgorsze jest to, ze zastanawiam sie nad nimi od ponad roku za chwilę chce wymienić 156 na 159 a dalej nie mogę podjąć decyzji w sprawie lamp :p

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Makaron Zobacz post
    No to trochę się pomyliłem z działem sory a teraz pokolei rozporka sparco 440 pln montaż własny lampy te podobają mi się ze względu na wyodrebnnione światła oraz ich kulista formę. Lampy te wydają mi sie estetyczne jednak nierozłącznie kojarzą z pseudo tuningem a na efekcie tym mi jednak nie zależy a nawet bym był niezadowolony gdyby tak sie stało, wasze zdjęcia dodają mi trochę otuchy ale muszę jeszcze przemyśleć ten zakup najgorsze jest to, ze zastanawiam sie nad nimi od ponad roku za chwilę chce wymienić 156 na 159 a dalej nie mogę podjąć decyzji w sprawie lamp :p
    Przyznam sie bez bicia, ze i mnie przeszly te tylna lampy przez mysl, jednak moja 156 jest koloru czarnego, z tad mam smialosc przypuszczac, ze wygladaly by znacznie lepiej niz na srebrnej. Jednak jeden szczegol odwiodl mnie definitywnie od tego zamiaru (przynajmniej jak na razie) otoz wylupiaste banki poszczegolnych swiatel. Gdyby ich powierzchnia byla jednolicie gladka, jak w oryginalnych lampach, to pewnie bym sie i skusil...
    Pozdrawiam.
    - Rafal

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Cytat Napisał RogerIZ28 Zobacz post
    ja bym tego nie założył do siebie, kwestia gustu - dla Mnie to wiocha, zresztą hit sezonu ale chyba 2002 nawet Lexus wie że 'lexusy' wyszły już z mody, dlatego w nowych modelach nie zostało już po nich śladu...
    Może i wiocha, ale mnie sie podoba mimo, że jestem z Wrocławia, ale to oczywiście rzecz gustu, a z tym trudno polemizować.
    Zastanawiam się natomiast nad homologacją tych lamp, bo na przeglądzie technicznym lub podczas kontroli drogowej mogą o to pytać i żądać stosownego dokumentu.

kilu
    Gość

Domyślnie

Na przeglądzie niczego nie wymagają, lampy jak lampy, dodatkowym ich plusem jak dla mnie jest to że w końcu coś widać w lusterkach jak wsteczny wrzucę. Bo na standardowych lampach cofanie do przyjemnych rzeczy nie należało.
    Są gusta i gusta, mi tam się podoba bardziej niż na oryginałach.
    Pozdrawiam

ViP Rowerzysta Avatar jazzu
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    AR 156 SW 1.8 TS (2001)

Domyślnie

Cytat Napisał kilu Zobacz post
    Na przeglądzie niczego nie wymagają, lampy jak lampy, dodatkowym ich plusem jak dla mnie jest to że w końcu coś widać w lusterkach jak wsteczny wrzucę. Bo na standardowych lampach cofanie do przyjemnych rzeczy nie należało.
    Są gusta i gusta, mi tam się podoba bardziej niż na oryginałach.
    Pozdrawiam
    Kilu, widziałem Twoją tydzień temu w weekend jak byłem w domu rodzinnym i jak inne srebrne ślicznotki wygląda spoko. Lexusy jak już to pasują jedynie to srebrnego auta.
    Sobie bym tego nie założył, oryginalne wyglądają najlepiej w ciemnym SW.
    A z tym wstecznym to smutna prawda
    I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem...

Makaron
    Gość

Domyślnie

Alces1 idealnie trafiłeś mnie też martwią te pojedyncze wypukłe klosze :/ a co do koloru wydaje mi sie ze do srebrnej pasują
    Dużym problemem jest też brak alternatywy, po prostu chciałbym wymienić te lampy ale nie ma na co :/