Słychać jakiś dźwięk z pompy. LPG posiada. Dzisiaj mechanik próbował podpiąć się pod komputer i nie dał rady.. Powiedział że jutro spróbuje jeszcze raz jakimś specjalnym programem do Alfy.
Słychać jakiś dźwięk z pompy. LPG posiada. Dzisiaj mechanik próbował podpiąć się pod komputer i nie dał rady.. Powiedział że jutro spróbuje jeszcze raz jakimś specjalnym programem do Alfy.
Zgasła na lpg? Paliwo posiadasz oczywiście?
Czujnik położenia wału był sprawdzany?
Alfa 156 2,5 V6
V6 i nic do życia więcej mi nie trzeba
Zgasła na lpg. Paliwa cały bak. Jak sprawdzić czujnik ? Na kompie tylko i wyłącznie ?
Dzisiaj odkryłem coś całkiem ciekawego.. Przyjrzałem sie bliżej mojemu dolotowi. To co ujrzałem pod 2kg taśmy izolacyjnej jest dosyć zdumiewające..![]()
Także przy okazji.. Ktoś wie gdzie i za ile mogę coś takiego dostać ? I czy da sie to wgl dostać osobno. W sensie samą gume. Bo rezonator jest w dobrym stanie.
Normalna sprawa. Guma ma swoje lata i miała prawo skruszeć i popękać. Używaną ciężko dostać a nowa trochę kosztuje http://allegro.pl/alfa-romeo-156-2-5....html#imglayer. Reanimacja albo sztywny dolot pod stożek
Małe pytanko. Czy owa guma z 2.5 V6 ale z AR166 będzie pasowała do AR156 ?
w 166 akumulator jest w bagażniku i ta guma jest trochę inna (mniej wygięta) niż w 156. Wg mnie raczej pasować nie będzie ale jak masz dostęp do takiej gumy to możesz sprawdzić czy da radę ją tyle nagiąć![]()
W końcu znalazłem troche czasu na podłączenie alfy pod kompa. Troche zabawy było ze sterownikami i interfejsem, ale w końcu się udało. Wywaliło 4 błędy :
1. P0100 - Air flow meter - To pewnie dlatego że cały dolot leży w chałupie.
2. P0130 - Lambda sensor - Podejrzewam że po prostu lambda do wymiany (Chyba, że wariuje przez brak kata (?) )
3. P0340 - Camshaft position sensor - Z tego co czytałem to czujnik położenia wałka rozrządu. Dla mnie brzmi groźnie.. Można prosić o jakieś dodatkowe informacje ? Cena, montaż itp
4. P0500 - Vehicle speed - Tutaj to nie mam pojęcia co to może być..
Z góry dzięki za informacje![]()
Czujnik położenia wałka rozrządu nie jest niczym strasznym. Używany kupisz za 40zł, chyba że wolisz nowy. Montaż nie jest niczym trudnym.