Też miałem taki problem,kupiłem używkę na allegro za 70 zł i sam wymieniłem zamek (nie jest dużo pracy) i jest ok.Piszcie do osób które mają części do Alf 166 i napewno natraficie na kogoś kto będzie miał sprawny zamek.
Też miałem taki problem,kupiłem używkę na allegro za 70 zł i sam wymieniłem zamek (nie jest dużo pracy) i jest ok.Piszcie do osób które mają części do Alf 166 i napewno natraficie na kogoś kto będzie miał sprawny zamek.
... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD
Witam
Koledzy mam taki problem z drzwiami.. mianowicie nie otwiera mi z centralnego zamka przednich prawych drzwi.. zauwazyłem rowniez ze po ich otwarciu nie zapala sie na desce ikonka ze sa otwarte ani nie zapala sie podswietlanie wnetrza... Z tego co czytalem obstawiam ze uszkodzona jest centralka zamka w tych dzwiach ale chcialbym sie odradzic zeby nie kupic bez potrzeby zamka.. bo moze to jest gdzie indziej przyczna...
ok juz nie aktualne.. moje podejrzenia sie sprawdzily.. kupilem zamek od kolegi kasymir20 i po wymianie wszystko fajnie smiga :-)
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 26-09-2010 o 08:49
Witam od kilku dni nie działa mi centalny zamek oraz alarm. Posiadam ten czerwony kluczyk. Wcześniej jak wszystko było w porządku gdy nacisnełem na pilot dioda w nim mrugała teaz zapala sie i świeci ciągłym światłem około 15 sekund po czym gaśnie centalny i alarm n ie reaguje.
Wymieniłem baterie i problem ten sam.
Prosze o pomoc.
Co do zamków to już kiedyś pisałem że można uniwersalne wstawić za ok 15zł zamiast kupować oryginalne za 200zł lub używki które i tak padną. Ja mam w tylnych dżwiach zamontowane i mam większą pewność że się zamkną bo oryginały lubią płatać figla!!
mahony2008
U mnie już dwa miesiące nie działa centralny z pilota . Przestał działać tak po prostu . Elektryk stwierdził że kluczyk nie emituje . Co mam robić?
Witam Mam następujący problem.
Od kilku dni nie działa mi centralny zamek z pilota i alarm.
Gdy zawsze naciskałem na kluczyk przycisk dioda mrugając otwierała drwi i wyłączała bądź uzbrajała alarm. Od kilku dni dioda na pilocie pali się światłem ciągłym przez okolo 10 sekund po czym gaśnie. Pilot nie reaguje na centralny zamek ani na alarm Prosze o pomoc
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 30-11-2010 o 19:25 Powód: wyłanczać.. w domu też masz wyłanczniki?
wymieniłeś baterie w pilocie n nowa?
tak wymienilem na nowe
Kolego a czy centralny zamyka z kluczyka drzwi, bo u mnie wysiadła centralka od zamków i pilot ma takie objawy jak u Ciebie świeci a nie zamyka, ale i z kluczyka u mnie nie można zamknąć centralnego tylko pojedyńcze drzwi.
u mnie z kluczyka zamyka centralnby wszystkie drzwi tylko z pilota nie da rady bo lamka na pilocie nie mryga tylko świeci światłem ciągłym