ja mam sasiada ktory samoch kupil nowy (punto2) i po przejechanym dystansie ok 130tys dalej rozrzadu nie wymieniai oczywiscie nigdy wczesniej go nie wymiienial
![]()
ja mam sasiada ktory samoch kupil nowy (punto2) i po przejechanym dystansie ok 130tys dalej rozrzadu nie wymieniai oczywiscie nigdy wczesniej go nie wymiienial
![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
najczesciej w opisie sprzedającego : "...rozrząd, filtr i olej wymienione miesiąc temu", tak na chłopski rozum dostajesz prezent od sprzedającego ponad tysiąc i jeszcze obniża cene przy sprzedaży- żyć nie umierać co za dobrzy ludziea tak poważnie, czy to alfa czy nie alfa te czynności wykonujesz zaraz po ZAKUPIE ! mam i miałem tyle przypadków z rozrządami u ludzi, że nikomu nie wierze, że rozrząd wymieniony i nagle sprzedaje ot tak- pozdrawiam
![]()
no ja akurat taki prezent zrobiłem sprzedając swojego Fiata po zmianie rozrządu przejechałem 2 tyś km no i trafiła mi się okazja kupić Alfę i Fiat został sprzedany praktycznie za koszt naprawy ale tak jak pisałem jeżeli nie masz 100 % pewności co do rozrządu to trzeba go wymieniać natychmiast po kupnie auta
Ostatnio edytowane przez jajcek ; 12-05-2009 o 19:42
Kupiłem 156 z NRD-fenu, serwisowana w Berlinie, wg książki serwisowej rozrząd w całości był wymieniony ok 5000 km wcześniej.Po zdjęciu oslony rozrządu stwierdziłem że serwisant chyba się pomylił w zeznaniach. Pasek praktycznie już był na wykończeniu.
Miałem już przykre doświadczenie z poprzednią też sprowadzoną AR 33 1.7 16V.
Nie wierzę sprzedawcy auta ani żadnej książce serwisowej.
Pracuję w sklepie Motoryzacyjnym i wiem co się dzieje z samochodami sprowadzonymi.
Na zachodzie kombinują lepiej niż u nas.
Po zakupie auta podstawa:
- wymienić rozrząd
- wymienić olej
A jakiej firmy rozrzad najlepiej kupic?
AR 156 2.5 V6 Q2
AR 145 JTD '99 byla
AR 156 2.0 TS byla
pasek contitech lub gates lub bosch jedynie germany rolki skf germany pompa wody tez skf
to chyba najlepsze rozwiazanie choc ciut drogie no ale jesli ktos chce cos taniego nie wtracam sie pozdrawiam
Co do gatesów to bym się mocno zastanowił.
wstawili mi taki w serwisiedo 155 2.0 TS.
Po przejechzniu około 20 tyś zaczęły dochodzić jakieś dziwne odgłosy z okolić osłony rozrządu.
Po ściągnięciu okazało się, że pasek wyszczerbił się o około 10 zębów i to w różnych miejscach - szok.
Tym samym okazało się, że pasek wałków wyrównawczych był przestawiony o dwa zęby.Nigdy nie pojadę już do serwisu
Niestey wymiana paska w TS pociąga za sobą kupno blokad do rzorządu i sztyftu z zegarem do ustawienia GMP
To z jaka kwota trzeba sie liczyc za same czesci bez wariatora do 2.0 ts?? do lipca musze wymienic![]()
AR 156 2.5 V6 Q2
AR 145 JTD '99 byla
AR 156 2.0 TS byla
ja płaciłem 260 bez pompy, 2 paski, 2 roki , napinacz