Mylę się w tym, że jest biało jak na tyłku albinosa czy w tym, że powinno być czarno?
Mylę się w tym, że jest biało jak na tyłku albinosa czy w tym, że powinno być czarno?
Piękna sztuka kolego. Tylko pozazdrościć. Też kupiłem w zeszłym roku belle która została sprowadzona z Włoch w 2013r. Jestem drugi właścicielem w Polsce. W moim przypadku na 99% przebieg jest prawdziwy. Z drugiej strony kogo stać na paliwo w V6 i ok. 14l/100km. hehehe. Jak kupowałem miała ok. 97tys.km. Zawsze jest ryzyko. I zawsze to powtarzam. Ale jak na diesla to rzeczywiście mało o ale nóż widelec może prawdziwy. Kolego sprawdź VIN w profesjonalnych firmach które się tym zajmują to nie jest drogie a informacje są cenne...
Sprawdzam vin.i tak pojadę,zobaczę i szczelne świt focie, a co,kto biednemu zabroni, teraz powaga na co patrzeć,i gdzie tam sie obd2,wciska,;;;
Moja bella również jest sprowadzonaz Włoch. Na 98% nie sprawdzisz historii swojego auta w bazie aso. Polecił bym Ci się zapytać sprzedającego z jakiej części Włoch została sprowadzona, albo najlepiej poprosił o skan włoskiego dowodu.
Kolego jest temat porady przy zakupie, tam znajdziesz najwiecej informacji na co zwracać uwagę. Kwestia vinu, też jest do ogarnięcia na forum w odpowiednim temacie.
Pozdrawiam
masz link do Obd http://www.outilsobdfacile.com/locat...%20Romeo-Brera
jak połaczysz sie się z EDC to możesz tam podejrzeć przebieg faktyczny
Ostatnio edytowane przez Black Wolf ; 09-06-2016 o 21:15
Alfa w garażu cieszy niczym da Vinci na ścianie salonu
No właśnie i taka postawa mi się podoba hehe. Na poważnie to złącze OBD znajduje się po lewej stronie kierownicy (tam gdzie kasuje się tymczasowy przebieg, trzeba otworzyć pokrywkę). Tam gdzie są bezpieczniki. A na co uważać hmmmm w 156 trzeba było uważać na zawieszenie i rozrząd ( też miałem i mam i wiem coś o tym), a tu zupełnie inna technologia. Szczerze nie wiem nigdy nie miałem diesla może: stan turbiny (słyszałem że naprawa drogo, EGRy, filtr cząstek stałych itd.).
przekładnia kierownicza, Skrzynia Biegów m32 czy nie wyyyyje
Alfa w garażu cieszy niczym da Vinci na ścianie salonu
Stanowczo odradzam ten egzemplarz. Auto jezdzilo jako zastepcze po Raciborzu (autozafree.pl). Przebieg 114.000 km, a srodek wyglada na 300.000.
Wg. sprzedającego ostatnio mialo wymienioną turbosprężarkę (przy tym przebiegu...??).
Ja to bym przede wszystkim sprawdził stan klap wirowych, zwłaszcza jeżeli siedzi tam plastikowy kolektor.
Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.