this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Taki ubytek może powodować nieszczelność podkładki od wtryskiwacza? Na tym cylindrze, co jest ubytek jak popsikam wodą z mydłem to wyraźnie "bulgocze"?
Witam, to znowu ja. Uszczelka pod wtryskiem nie dała mi spokoju, więc ją wymieniłem. Dużo było nagaru pod nią i nad nią. Dodatkowo całe gniazdo zasyfione było. Tyle ile mi się udało to wyczyściłem, ale perfekcyjnie to nie jest. Podpiąłem kompa aby sprawdzić korekty przed i po. Przed wymianą na czwartym cylindrze korekta wynosiła ok 2.2 mm^3/m. Po wymianie sprawdziłem korekty i oto takie są:
Zastanawiam się, czy jest sens dać gniazdo do frezowania.
Skoro brakowało trzech klap to raczej oczywiste jest, że narobiły bałaganu w silniku. One się nie spalają w komorze, nie ulatniają ani komornik ich nie zabiera. Jak ktoś ma dużo szczęścia to czasem jakaś zostanie w głowicy w kanale dolotowym ale wszystkie trzy, to już wątpię...
To w takim razie jaki zwiazek ma spadek korekty po wymianie uszczelki? Wydaje mi sie, ze uwalona klapka spowoduje wieksze straty niz to co tu widac.
Ja bym zapomniał o sprawie i jeździł dalej.
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
Poszukam kogos, kto mi przefrezuje gniazdo i wymienie szpilke od kolyski mocujacej wtrysk.
Tak z ciekawości - ile masz nalatane że wyniki kompresji są tak niskie?(o ile nie jest to wina klapek)
Nie no....poprzedni właściciel wywalił klapki ale jedna została.. hahahha....
To ze zostala jedna klapka zostala to mam na to swoja teorie dlaczego zostala. Pan robiacy pomiar kazal sie nie sugerowac wartosciami jakie sa a roznicami jakie wystepuja miedzy cylindrami