Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Temat: Chińska stacja multimedialna do GT/147

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał maxwell Zobacz post
    Polecam osobom zainteresowanym skorzystać z wyprzedaży z okazji święta w chinach - 11 listopada
    A skąd masz to info o 11 listopada?

EDIT
    Już wiem o co chodzi - wielkie dzięki za info, bo nie miałem o tym pojęcia
    Ostatnio edytowane przez pafka ; 06-11-2016 o 18:00

Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

pomyłka
    Ostatnio edytowane przez pafka ; 06-11-2016 o 21:11 Powód: pomyłka

Użytkownik Romeo Avatar SebaM
    Mieszka w
    BTM
    Auto
    GT 3.2

Domyślnie

Nie myślałeś o wstawieniu tabletu? Trochę rzeźby, ale na dobrym tablecie można podpiąć jeszcze pełne info z ECU silnika. Za jakiś czas mam zamiar u siebie zrobić, podzielę się odczuciami ;P

Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał SebaM Zobacz post
    Nie myślałeś o wstawieniu tabletu? Trochę rzeźby, ale na dobrym tablecie można podpiąć jeszcze pełne info z ECU silnika. Za jakiś czas mam zamiar u siebie zrobić, podzielę się odczuciami ;P
    Myślałem, i to mocno
    Zrezygnowałem z tego pomysłu z kilku względów. Trochę rzeźby z tym by było, a ja sam raczej bym tego dobrze nie zrobił. Mocowanie, podłączanie, rzeźbienie ramki - to nie na moje zdolności, hehe. Poza tym szkoda by mi było miejsca w schowku na radio. I to są powody dla których temat odpuściłem, choć finansowo i funkcjonalnie jest to ciekawa opcja.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Busko Zdrój
    Auto
    ---

Domyślnie

W takim wypadku sugerowałbym zainteresowanie się stacją na androidzie w formacie 2DIN, odpada bezsensowne rzeźbienie
    Polecam coś od Newsmy przykładowo model - NR5002 opisywany już tutaj na forum.
    Obsługuje dual bluetooth, więc spokojnie można powyciągać różne informacje z ECU np. elmem przez OBD, pobrać programik i ustawić widżety, a drugie połączenie wykorzystać w celu prowadzenia rozmów telefonicznych.

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Ale te wszystkie 2din nie wyglądają w 147/ GT
    2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
    2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
    2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
    2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione

Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał Pucek-159 Zobacz post
    Ale te wszystkie 2din nie wyglądają w 147/ GT
    No właśnie - to jest jedyny, ale całkowicie dyskwalifikujący u mnie minus tych stacji 2din...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Busko Zdrój
    Auto
    ---

Domyślnie

Wrzuciłem to tylko jako alternatywę dla rzeźbienia i upychania tableta na siłę, moim zdaniem bez sensu, gdy gotowe rozwiązanie jest na wyciągnięcie ręki.
    W kwestii estetyki i zachowania oryginalności wnętrza nie ma nawet dyskusji nad przewagą tej stacji z pierwszego posta, bo te uniwersalne 2 din po prostu nie pasują..
    Swoją drogą - wołaj mnie pafka, gdy ją kupisz. Ciekawi mnie jak się sprawuje ten wynalazek w codziennym użytkowaniu.

kazikx
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał pafka Zobacz post
    Dla mnie wygląd radia jest priorytetowy, ale też chciałbym żeby funkcjonalność takiej stacji była wyższa niż przy radiu fabrycznym.
    Ja, kiedyś wielki kolekcjoner płyt CD, dziś nie wyobrażam sobie mieć sprzęt bez odtwarzania mp3 przez pendrive'a czy bluetooth. Choć płyt w aucie nadal słucham
    Pafka, dla mnie też wygląd jest najważniejszy. Dlatego lubię takie GT, jak Opozycjonisty, czy Twoje (oba).

Co do funkcjonalności - też ma swoje granice, a w dzisiejszych czasach jest często zaprzeczeniem jakości.
    "Nie można wszystkiej wódki wypić", jak słusznie mawiają Rosjanie.

Użytkownik Romeo Avatar SebaM
    Mieszka w
    BTM
    Auto
    GT 3.2

Domyślnie

Wg mnie jedyny problem to rzeźba przy ramce. Robiłem u siebie, wyszło nawet ok, z tym że trzeba zarzucić jakimś kolorem najlepiej na cały panel.
    Radio zostawiłem za tabletem Schowek cały, druga sprawa to podłączenie tego to prościzna (choć ilość kabli porównywalna do serwerowni xD)
    Wiadomo 2DIN ma tyle samo, jak nie więcej funkcji, ale właśnie o estetykę tu chodzi.