Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Nr wtrysku Bosch

Użytkownik Fachowiec Avatar maly_777
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 FL SW 1.9 16V

Domyślnie

Jeżeli Croma jest cf4 a Alfa cf3 to przepływomierze nie będą działać. Nie wiem gdzie tu jest Januszowanie i ignoracja. Chyba w tym że mimo to będziesz próbował.
    To ty ignorujesz różnice w budowie fizycznej przepływomierzy i z uporem maniaka będziesz próbował.
    Nie muszę zniżać się do obrażania cię bo mam argumenty merytoryczne których tobie brak.

P.S. Co do wtrysków to możesz również podać numer komputera ECU z komory silnika bo pod twoim vinem widnieje zarówno silnik cf3 jak i cf4. Chociaż z doświadczenia to pewnie cf3 jest.

KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
    Konwersje USA->EU
    UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
    KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline

Administrator weteran Maniak resoraków Avatar Krzyśko
    Mieszka w
    Kuryłówka
    Auto
    159 SW 1.9 JTS 2006r., 147 1.9 JTD 2004r.

Domyślnie

Nie będzie Ci działać przepływomierz od Cromy tak jak nie pojedziesz na benzynie...
    159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
    147 1.9 JTD 8V 2004r.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Józefosław
    Auto
    Smart 0,8 CDI , Fiat Croma 1,9 JTD 16V

Domyślnie

Cytat Napisał maly_777 Zobacz post
    To ty ignorujesz różnice w budowie fizycznej przepływomierzy i z uporem maniaka będziesz próbował.
    .
    I tu masz rację bo nie oglądałem przepływki we Fiacie. Ale teraz miałem chwilę i nie da rady zamienić bo budowa jest zupełnie inna a ja nie robie takich kombinacji nawet z uporem maniaka. Ponieważ nie mam na podmiankę to kupię nowy i już . Mógłbym Ci podać numer ECU ale we Fiacie jest w nadkolu i dostać sie do niego to ....... . Myslałem że jest wkład 6-cio pinowy ale przepływka jest razem z obudowa więc wszelkie kombinacje odpadają .

Nie muszę zniżać się do obrażania cię bo mam argumenty merytoryczne których tobie brak.

Nie chciałem Cie obrazić ale wystarczyło napisać że fiat ma inna budowę przepływki ......( okres urlopowy i nie miałem okazji zabrać żonie auto i obejrzeć - dzisiaj sie udało i cały pomysł psu w d....e - tak jak pisałeś ) a o diagnostyce i naprawach samochodów to możemy sobie wbrew pozorom podyskutować bo siedzę w tym paręnaście lat i wiem co piszę. Dlatego tak podchodzę do sprawy a nie wymieniam bo mi się wydaje . Natomiast nie mam dostępu do żadnej badziewnej alfy więc zadałem pytanie o wtryski i przepływkę...

Użytkownik Fachowiec Avatar maly_777
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 FL SW 1.9 16V

Domyślnie

Chodziło o kompa z 156. 9X% jest na starym cf3. A tylko garstka na cf4. Komp jest na wierzchu.

Tu nie chodzi o ilość pinów a o sposób działania, transmisji sygnału. Kwestie dużo ważniejsze pod względem diagnostyki.

Jednak uważam że chciałeś.
    Cytat Napisał FalconVFR Zobacz post
    Więc twój komentarz w sprawie benzyny swiadczy tylko o twojej ignorancji w sprawie diagnostyki i świadczy tylko o podejściu typowego Janusza

KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
    Konwersje USA->EU
    UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
    KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Józefosław
    Auto
    Smart 0,8 CDI , Fiat Croma 1,9 JTD 16V

Domyślnie

Nie - nie chcialem.

Sposób działania bedzie ten sam tylko parametry pracy przepływki i sygnał przez nią podawany może miec się nijak do tego co potrzebuje silnik . Suma sumarum trzeba przepływke wymienić bo nie mam innej na podmianę . Mam nadzieje że pomoże temu złomowi . Chyba że ona ma tak jezdzić ...??? w co watpię .... Bo na inną usterkę nie mam pomysłu