Poza tym tutaj poliftowe felgi czyli można myśleć że auto też lift czyli młodsze i mniej km nalatane, to i sprężyny jeszcze nie tak ubite![]()
Poza tym tutaj poliftowe felgi czyli można myśleć że auto też lift czyli młodsze i mniej km nalatane, to i sprężyny jeszcze nie tak ubite![]()
2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione
Nie, nie byłemMoja Alfa jest nisko, ale po początkowych problemach przyzwyczaiłem się do jeżdżenia nią ostrożnie po niepewnych drogach
Po prostu zaskoczyła mnie aż taka różnica w wysokości między moim podwoziem a tego zaparkowanego auta. Pewnie sam w niedługim czasie wymienie sprężyny, bo jednak chciałbym traktować moją Alfę bardziej rodzinnie niż sportowo.
Dużo zmienia zużycie sprężyn. Ja miałem (ponoć) oryginalne sprężyny TI (-20mm) i autem nie dało się jeździć bo bez przerwy przycierałem.
Założyłem nowe Eibachy (w teorii -35mm), auto poszło jednak do góry i jeżdżę bez stresu.
Co ciekawe ponoć wpływ mają też amortyzatory, mianowicie Bilsteiny które mam mają nieco wyżej mocowanie sprężyny przez co prześwit trochę się zwiększa w stosunku do serii- oczywiście założenie obniżających sprężyn nieco to maskuje.
Co do porównania: jeśli auto poliftowe, jak kolega sugerował powyżej, to i lżejsze co nieco.
Ostatnio edytowane przez Exocet ; 22-07-2016 o 17:18
Są: Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q4 TI, Alfa Romeo Spider 2.0 TS, Alfa Romeo Spider 2.0 JTS
Były: Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm, Alfa Romeo 159 2.4 JTDm SW, Lancia Lybra SW 2.4 JTD x2
Niby standardowo 159 jest wysoko, ale zderzak przedni nisko. Nie mogę u mnie pod blokiem wjechać na krawężnik pod który podjeżdżałem z łatwością 156 też na fabrycznym zawiasie.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.