czyli panowie z tej teorii wynika zeby montowac natrysk wody na filtr powietrza ??![]()
czyli panowie z tej teorii wynika zeby montowac natrysk wody na filtr powietrza ??![]()
Ale pomimo tego że wygląda to mało realnie w zupełnie innym aucie i innym silniku odczuwam podobny efekty podczas chłodnych i wilgotnych poranków![]()
a mnie się wydaje, że fizyka się kłania.
Podczas deszczu jest wilgotny asfalt, także zmniejsza się tarcie dwóch powierzchni w wyniku czego występuje efekt lepszego przyśpieszenia.
PabloGarage Group
www.pablogarage.pl
Mechanika / Renowacja powłoki lakierniczej / Flokowanie
facebook.com/flokujemy
Do tego co napisałem w poprzednim poście dodam tyle, że ilość spalin suchych jest mniejsza od ilości spalin wilgotnych właśnie o ilość pary wodnej zawartej w spalinach a skoro jest ich więcej to za sprawą wyższego ciśnienia powodują w cylindrze większy nacisk na tłok.
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
temperatura powietrza i gęstość to rozumiem ale przy turbinach a bez to raczej naciągana teoriaa może przenieść do działu humor
![]()
Amor patriae nostra lex
Była 155 1,8 TS
Była 156 SW 1,8 TS
Jest 166 2,0 TS
dziwne rzeczy wam sie dziejąmi jak jest morko to tylko odcina 1 bieg i nie da sie jechać
a wam jeszcze sie lepiej niz na suchym jezdzi
dziwne
noo fakt na mokrym rozgrzanym asfalcie na wspaniałych (???) oponach infinity moja bella i na 4 zerwiezero przyczepności... dziś rano koło 7 chłodno słonecznie
autko szło jak zwariowane
wiec cos w tym musi byc
obojetnie do jakiego auta usiade czuc roznice gdy jest goraco i gdy jest chlodno
![]()
a mnie ostatnio tak rzuca nawet na suchym, że nie ma mowy o żadnym ściganiu na drodze :/