Sprawdź jeszcze u kogo innego sondę, bo ten element w dużej części przypadków powoduje podobne objawy. Ja u siebie też odpinałem przepływomierz i jeździła lepiej ale uszkodzona była sonda.
Sprawdź jeszcze u kogo innego sondę, bo ten element w dużej części przypadków powoduje podobne objawy. Ja u siebie też odpinałem przepływomierz i jeździła lepiej ale uszkodzona była sonda.
Przyjaciele jak strzela w kolektor ssący to znaczy ze świeca podaje iskre w momencie gdy zawory ssące są jeszcze otwarte.ja obstawiam na luzy zaworowe lub spenkane gniazdo zaworowe.ale moge sie mylić oczywiśćie......
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
W pierwszych T.S filtr był na przewodach a w tych ostatnich był chyba w pompie paliwa.
W 146 1,6 TS nie ma filtra na przewodach. Jest zintegrowany z pompą paliwa i niewymienny. Poza tym nie da się dobrze zdiagnozować sondy bez prawidłowo działającego przepływomierza lub z uśrednionymi parametrami, jak to jest w trybie awaryjnym po odpięciu przepływki. Może Ci wychodzić wskazanie sondy wówczas poza zakres ale mieszanka jest wtedy zła w silniku z powodu fałszywych danych z przepływomierza i takie dane nie są wówczas dziwne.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 14-05-2009 o 22:06
Panowie moja Alfa Romeo 146 1.6 TS z lutego 1997 roku ma filtr paliwa. Umieszczony jest, patrząc w kierunku jazdy za zbiornikiem paliwa, między plastikową osłoną a podwoziem. Jest trochę zabawy z jego wymianą, bez kanału nie da rady chyba
.
[QUOTE=Belfer27;180758]W 146 1,6 TS nie ma filtra na przewodach. Jest zintegrowany z pompą paliwa i niewymienny.
Jest filtr paliwa na przewodzie w 146 TS, ale nie w każdej, zależy od rocznika.
wyszyscilem przepływomierz i jest duuuzo lepiej. albo za slabo go wyczyscilem albo nie da sie go dokladnie wyczyscic bo jest o niebo lepiej, samochod normalnie jezdzi i przysciesza ale czasami ma male zawahania przy przyspieszaniu, wiec sprobuje jeszcze raz go wyczyscic a jak sie nie uda to wymienie na nowy
Miałem takie same objawy. Wymieniłem przepływkę i pomogło na jeden dzień! Myślałem że padła druga przepływka. Potem wymieniłem świece i jedną z cewek (była przysmażona) i jak ręką odjął - po problemie. Teraz mam 2 przepływomierze - oba sprawne![]()