nie o to chodzinowe nie gwizda to dlaczego ma gwizdać po regeneracji? przecież po regeneracji powinna być jak nowa
nie o to chodzinowe nie gwizda to dlaczego ma gwizdać po regeneracji? przecież po regeneracji powinna być jak nowa
Panowie, co do turbiny poszukiwania dziury w całym trwaja i jeżeli nic nie wyjdzie to suszara idzie do reklamacji w ciągu 2 tygodni.
Teraz pytanie: słyszałem że sprzęgło + 2masa są takie same jak w wersji 16v 150KM. Jaki jest bezpieczny max KM / Nm tego zestawu biorąc pod uwagę słynną skrzynię M32 ( w październiku idzie na regenerację na ori gratach )
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
nie da się tego określić, bo dużo zależy od tunera - jeśli przywali momentem z dołu w opór, to skończy się dużo szybciej niż przy nawet wyższej wartości nm, ale przy innych obrotach...
Wg tego co pisząm na alfaowner to powinno Ci się udać wycisnąć jakieś 170 kuni z 8V, powyżej tego to kwestia stanu wtryskiwaczy głównie. No i ponieważ 8V gorzej oddycha przy wyższych RPM, to łatwiej uzyskać imponujący moment niż imponującą moc.
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Z tego co mi wiadomo to diesel jedzie Nm a benzyna KM. Wszystko zależy od tego co na moim zestawie uda się bezpiecznie ugrać dla skrzyni silnika sprzegła + 2masy czyli tak jak pisałem wcześniej. Rekordów KM/Nm nie zamierzam w 8v pobijać, tylko bezpiecznie wyprzedzać nie zabijając przy okazji silnika i reszty.
Z tąd moje pytanie o bezpieczny max.0
Ostatnio edytowane przez sebawroc ; 02-09-2016 o 19:51
No to takie daleko idące uproszczenie "na chłopski rozum".
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
To jest wynik po 3 ściąganiu mocy z mojej Alfy, początkowo nikt nic nie hamował, ale było pod 200 kunia, z tym że w czasie ustawiania jeden jechał a drugi błędy kasował
I na takim czymś się najwygodniej jeździ, z tym że ja mam zapas w gratach, a i skrzynię mam F40, a nie M32
A co co świstu to czy aby na pewno to turbo- obejrzałeś dobrze kolektor wydechowy, bo ten silnik lubi sobie wydmuchać uszczelkę, a kolektor dostać pęknięć