Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Bo czasami jest tak, że odstawiasz samochód z pierdółką i okazuje się, że ta pierdółka, to tylko wierzchołek góry lodowej. Mechanik powinien cię po prostu poinformować o tym co odkrył, a czy ty to będziesz chciał naprawiać, to już inna sprawa.
Popatrz, ten gość przejechał tylko z utrudnionym rozruchem i nierówną pracą jak się silnik rozgrzeje. Gdybyśmy nie widzieli tego, że ten silnik pracował i dało się jeździć...
https://www.facebook.com/tuning.conm...9214077952185/
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
EGR zrobiony, zaślepiony na amen i skręcony. 3 dni temu zalałem V power nitro + na shellu i alficzka na tym paliwku jeździ normalnie, jak jej depne to od 2000tys/obr jedzie bardzo fajnie. Więc może filtr paliwa zawalony jest, w przyszłym tygodniu wymienie i kupię STS do wtrysków i układy paliwowego żeby przeczyścić jej, może niemiec g...o paliwo tankował jej
Jakieś błędy na desce po całkowitym zaślepieniu masz? Moze znasz oznaczenie sterownika silnika EDC?
Wiadomka, jest błąd silnika, ale nie zmniejsza on mocy auta, normalnie spala paliwko jak wcześniej, nic oprócz błędu z autem złego się nie dzieje. W piątek jade na filtry i pompe sprzęgła
EDIT
Nie wiem o czym piszesz z tym oznaczeniem, zaraz zobaczę o co chodzi tobie dokładnie
EDIT 2
Najlepiej powiedz skąd mam to wziąć i po co![]()
Czyli mam rozumieć, że po całkowitym zaślepieniu EGR mam na desce błąd MSCF, czerwoną kontrolkę i piszczenie?
Już wiem, EDC16CF4, sterownik.
W 1.9 JTD 01 115km nie miałem błędu, a już w 1.9JTDm 150km 07 jest błąd lecz nic nie powoduje tylko się świeci, więc ja mam to gdzieś akurat![]()
Haa..wczoraj wymienione zostały filtr paliwa i powietrza, oba z 2008 roku (!!!). Zalałem auto do fulla i wlałem STP do czyszczenia układu paliwowego, od razu po wymianie tych filtrów autko zaczęło jeździć o wiele wiele lepiej i teraz jak dobrze wystartuje lub zmienie bieg to od razu ciągnie miło. Zobaczymy czy vmax będzie większy niż 200km/h, bo tyle chciała wcześniej jechać na zawalonych filtrach.