Stan jest taki sam czyli pełny.Powiedzcie co się działo bo mechanikiem nie jestem a nie wiedziałem że jeśli odblokuje wydech to silnik się zaraz rozleci dlatego że ma wolniejszy wylot:/
Stan jest taki sam czyli pełny.Powiedzcie co się działo bo mechanikiem nie jestem a nie wiedziałem że jeśli odblokuje wydech to silnik się zaraz rozleci dlatego że ma wolniejszy wylot:/
Jak się nie znasz to po co grzebałeś przy DPFie? Auto przez te 70 kilometrów próbowało wypalić dpf'a, a że go wykastrowałeś to w kółko ta próbę podejmowało i dawało sporą dawkę paliwa aby osiągnąć odpowiednią temperaturę wypalania. Prosta droga do przegrzania silnika i pęknięcia głowicy w 2.4. Olej pewnie już mocno rozrzedzony od paliwa po takie wycieczce.
Pacjent ma gangrenę trzeba wykonać amputację - w sumie nie jestem lekarzem ale jak ujębę mu nogę siekierą to w sumie to samo - chyba... tak ... mam rację?? OOO coś nie tak... może zapytam w internetach...![]()
Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...
Jeśli olej rozrzedzony, brak smarowania i do zatarcia silnika wiele nie potrzeba. Szkoda, że nie poczytałes na forum jak się usuwa DPFa...
Nie przeżyje tego...Idę spuszczam olej i będę szukał kogoś do usunięcia Dpf z Ecu...Czytałem o DPF ale myślałem że wywali tylko błąd i tyle a nie wyczytałem ze komp będzie próbował cały czas wypalać pustą puszke...Myślałem też ze jeśli będzie pusta puszka (czyli tak jakby czysty dpf) to komp będzie myślał że jest pusty i nie będzie potrzeby wypalania a wyszło na odwrót
![]()
Ostatnio edytowane przez MarcinDGR ; 20-10-2016 o 14:29 Powód: powód
Ale po co wyrzucać DPF jeśli nie sprawia problemów, a tym bardziej robić to samemu?
Za dużo łysej parówy i jego żujących z otwartą gębą kolesi się naoglądałeś?
Mam 160k km przejechane i DPF jest super przy używaniu samochodu głównie na autostradach. Wypalanie co 1100 km i zapełnienie wg komputera 40%. Jeszcze nigdy nie widziałem dymu z samochodu (ani przy odpalaniu, ani przy depnięciu), wydech jest cichszy, jazda kulturalna, mogę odpalić w garażu i go nie zaczernić całego.
Jeśli pojawiłyby się problemy, to nie wycinałbym go sam.
Wiem, że istnieje eko-lobby i pseudoekologia, ale jak 20% polaków uważa, że palenie śmieciami jest ekologiczne (bo przecież je spalają), to zaczynam się później martwić.
Po usunięciu egr i klap auto dalej nie miało mocy do 2 tys.Po usunięciu dpf czuć że jest te 200km i ma moc od samego dołu spalanie takie same...
Ten olej, to już chyba nie powinien nazywać się olejem...
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
Jutro auto wiozę do serwisu już z nowym olejem...Koszt usunięcia 500zł