W mojej 166 jest podobny problem gdy jadę ze stałą prędkością (2.5 rpm ) Silnik zaczyna szarpać dodam gazu i wszystko się uspokaja nie wiem od czego zacząć szukania usterki mianowicie moje 166 wywala błąd wtrysku i potrafi zgasnąć
W mojej 166 jest podobny problem gdy jadę ze stałą prędkością (2.5 rpm ) Silnik zaczyna szarpać dodam gazu i wszystko się uspokaja nie wiem od czego zacząć szukania usterki mianowicie moje 166 wywala błąd wtrysku i potrafi zgasnąć
Był błąd pedału gazu jakiś błąd przepływki mam założoną auto loga teraz ale chyba ona nie zda egzaminu błąd egr bo jest zaslepiony
Podłącze ja jeszcze raz i dam ci znac
![]()
Witam panowie dziś zrobiłem loga samochodu czyli z 1.4k rpm 3 bieg dodałem gazu w opór samochód przyśpieszał przebiłem na 4 bieg silnik zmuliło migła kontrolka wtrysku odpuściłem ciśnienie doładowani oraz ciśnienie paliwa okej lecz kiedy pojawia się ten uskok mocy wychodzi że pedał gazu na 9% a podczas gdy równo przyśpiesza 99% i później po tym wychodzi błąd czujnika ciśnienia doładowania
Sprawdź jeszcze dla pewności wtyczkę pod pedałem gazu czyli od potencjonometru. Lubi tam siedzieć
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
Czyli że to też wina może być tego ustrojstwa ? ile ta kostka ma pinów czytałem że jest jakiś środek do czyszczenia potencjometrów gdzie go zaaplikować kostkę wyczyścić normalnie kontakt sprayem ? dodam że przy obrotach 1900/2000 szarpie motorem
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
Okej jutro sprawdzę ten potencjometr jeszcze takie pytanie czujnik na pompie ma coś z tym wspólnego ?