Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Temat: Zakup Alfa Romeo 159

Użytkownik Znawca Avatar quba
    Auto
    Alfa - 159 2,4 BMW 335ix, Mazda MX-5

Domyślnie

Cytat Napisał fullas Zobacz post
    Słuchaj jak chcesz pewne auto to najlepiej od kogoś z Alfaholików. Staramy się dopieszczać nasze autka i na pewno nie trafisz na minę tak jak w przypadku komisów. Nie wierz w 159ki za 15tys bo drugie tyle w nie włożysz. W swoim przypadku robię auto pod siebie i nie bawię się w tanie zamienniki. Jak jesteś z Pomorza to mogę pokazać Ci moją Bellę 1.9 jtdm 150KM 2006r z gwarancją, klimatronikiem itd. Za 32tys byłbym w stanie oddać komuś kto o nią tak samo zadba.
    Prawie udławiłem się orzeszkiem...
    Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

Cytat Napisał fullas Zobacz post
    Tylko nie oszukujmy się 120KM na auto 1600kg to trochę mało. Tak jak kolega piootr pisze, kupisz auto niby droższe myślisz że wszystko ok a tu po dokładnych oględzinach wyjdzie że jeszcze dobre kilka tysięcy do włożenia. Więc najważniejsze zaufane źródło.
    Twoje zródło takie pewne , samo złoto z niego leci , za taka kase to musi byc

Użytkownik Maniak resoraków Avatar fullas
    Mieszka w
    Starogard Gd
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 150KM

Domyślnie

Panowie temat nie polega chyba na przelicytowywaniu się tylko w pomocy koledze w zakupie auta. Nie wierzyć na słowo cwaniakom ani w "super promocje". Ja wiem co w auto włożyłem i wiem że na tym pojeżdżę. Życzę Ci T1GRE trafienia na dobry egzemplarz!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar taczka464
    Mieszka w
    Ł
    Auto
    AR 159 1.9 8v + chip była , AR 159 TBI TI jest, Crosswagon + chip jest

Domyślnie

Każdy ceni swoje auto jak chce. Nikt fullas'owi nie zabroni krzyczeć za swoją 32tyś. Ale 99% zainteresowanych jej nie kupi. Choć z drugiej strony spójrz kolego na to inaczej: kupi za 15 drugie tyle włoży i dalej jest mocno na plus. A wiesz czemu? Bo wie że te części wsadzał on i mają 0 przebiegu, a nie Ty np wadliwy wysprzęglik 30 tyś temu który padnie mu za pół roku ( taki przykład z kosmosu). Ważne jest aby nie kupować auta za psie pieniądze samemu. I liczyć się z tym że coś co kosztuje 2/3 średniej ceny rynkowej finalnie wyniesie tyle samo. Racja, okazje nie istnieją. Ale 10 letnie w miare sprawne auto musi kiedyś spaść poniżej tych 20 tyś zł i to jest właśnie ten okres.

Użytkownik Świeżak Avatar sinus
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 SW

Domyślnie

Ale Alfaholicy to wcale nie jest gwarancja pewnego źródła, są przykłady na forum Przy kupnie auta trzeba być bardzo czujnym, a i tak wszystkiego się nie zauważy i pewne rzeczy wyjdą dopiero po zakupie. 120KM to niewiele na takie auto, ale moim zdaniem do spokojnej jazdy wystarcza.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Nie mam narazie ale przymierzam sie

Domyślnie

Czyli co ziomeczki gdyby kupować alfe 159 za 15-20 to tak ale trzeba być czujnym?
    32 kafle to dla mnie za dużo.Stanowczo.Jest tu może ktoś kto kupił za 15-20 tyś , rok użytkował i jest zadowolony?
    Bo wy pewnie sprzedajecie za 28-35 tyś ponieważ macie dopieszczone wersje
    A ja nie mam tak dużo hajsu.Czyli ogólnie nie polecacie zakupu alfa 159 za 15-20 kafli?
    Drugie pytanie dla wszystkich profesorów o specjalności Alfa Romeo 159 : Na co zwracać uwagę przy zakupie Alfy 159?

Użytkownik Znawca Avatar SliwusBuu
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Mazda MX5 NBfl 1.8l, Alfa Romeo 159 2,4 JTDm 2006r.; Alfa Romeo 156, 1.9 JTD 115KM - była

Domyślnie

Wszystko zależy od egzemplarza, tylko po prostu nie ma co liczyć, że za 20 tysięcy kupisz samochód segmentu D, klasy premium nie wymagający wkładu finansowego, z niewielkim rzeczywistym przebiegiem i bez powypadkowej historii. Trzeba dokładnie sprawdzić samochód przed zakupem, co i tak nie da Ci 100% pewności, że niedługo po zakupie coś nie wyjdzie. Ale takiej pewności nie ma nigdy, niezależnie od ceny, silnika, modelu, ani marki.
    Za po przynajmniej pozwoli odsiać ulepy złożone z 2 i zajeżdżone egzemplarze.

- - - Updated - - -

Zwrócić uwagę trzeba na... wszystko.
    Szczególną uwagę na bolączki wszystkich nowoczesnych dieseli. W 159 częste są problemy z układem wspomagania. Zwróć uwagę, czy kierownica nie wibruje zanadto przy obracaniu na postoju. Zapytaj, czy właściciel usuwał klapy wirowe z kolektora dolotowego...
    Ogólnie przejrzyj tematy z http://www.forum.alfaholicy.org/159_...y_czytaj_.html

Użytkownik Świeżak
    Auto
    AUDI A6 3.0 TDI

Domyślnie

Jak tak patrzę na ceny, to zastanawiam się ile jest warta moja 159 2.4 (210) sedan ti 2008 , pełne wyposażenie bez dużej navi, dołożony xenon. Mechanicznie: nowy ori. rozrząd, oleje, filtry, świece, paski, kolektor bez klap, egr-dpf out + delikatny program, wszystkie wtryskiwacze po regenaracji, turbo sprawdzone (czyszczenie + ustawianie+nowy overboost), sprzęgło wymienione. Na ile można taka 159 wycenić?

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

Cytat Napisał mac_kris Zobacz post
    Jak tak patrzę na ceny, to zastanawiam się ile jest warta moja 159 2.4 (210) sedan ti 2008 , pełne wyposażenie bez dużej navi, dołożony xenon. Mechanicznie: nowy ori. rozrząd, oleje, filtry, świece, paski, kolektor bez klap, egr-dpf out + delikatny program, wszystkie wtryskiwacze po regenaracji, turbo sprawdzone (czyszczenie + ustawianie+nowy overboost), sprzęgło wymienione. Na ile można taka 159 wycenić?
    za 12tys. dostaniesz tyle ile ci dadza a nie tyle ile chcesz

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Inny

Domyślnie

Sam jestem ciekaw ile taka jest warta. Ja obstawiam że z 35-40k . Ale wszystko też zależy jakiego kupca trafisz. Jak ktoś szuka konkretnego egzemplarz i inne nie wchodzą w grę to jest w stanie dołożyć. Jak ktoś szuka i nie ma sprecyzowane czego chce i tylko żeby było dobre to nie dołoży.