Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: Samochód podskakuje - tajemnicza sprawa

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    147 1.6 TS Eco

Domyślnie

Cześć, poszukuję życzliwego/życzliwej Chciałbym zamienić koła. Czy ktoś użyczył by swoich kół na 15minut? Mieszkam w Warszawie na Pradze Południe, a dokładnie na Gocławiu. Oczywiście gratyfikacja do ustalenia

Będą pasować oczywiście od 147, ale też od 156 i GT.
    Ostatnio edytowane przez Zając ; 22-04-2017 o 23:20

Auto
    147 1.6 TS Eco

Domyślnie

Cześć, wreszcie mogę napisać, że sprawa załatwiona...

Koła były sprawdzane w chyba 10-ciu miejscach. Wreszcie w renowacji felg w Al. Krakowskiej zdiagnozowali dwie lekko krzywe felgi i je wyprostowali. Nie wiem jak inni tego nie widzieli, ale widać trzeba było trafić do kogo trzeba.

Więc jeśli diagnozować/ prostować felgi to tam.

Warsztatów też kilka odwiedziłem Ostatecznie jeżdżę do Emti na Chełmżyńskiej na tyłach dawnego Twardowskiego.

Dużo mi ta sprawa napsuła krwi, ale przynajmniej mam samochód "igła".

Dziękuję za pomoc.

Auto
    147 1.6 TS Eco

Domyślnie

Cześć,
    wszystko co do tej pory to było zawracanie głowy. Uznałem, że warto napisać co to było.
    A mianowicie, przypomnę:
    "Objawy.
    Samochód lekko podskakuje, jakby w pionie. Najlepiej czuć to przy ok. 70 km choć jest lekko wyczuwalne od 40-50 km. Nie znika wraz ze wzrostem prędkości. Objaw występuje w każdej sytuacji - po wyrównaniu szybkości (najlepiej wyczuwalne przy 70 km), na biegu, na luzie, po odpuszczeniu gazu. Nie nasila się po dodaniu gazu. Przy prędkościach powyżej 100 km lekkie drgania na kierownicy. Nie ma innych negatywnych/ niepożądanych objawów."

W końcu cześć padła do końca i okazało się, że powodem była maglownica. Nikt wcześniej w żadnym warsztacie nie zauważał , że coś jest z nią nie tak do czasu gdy nie padła do końca.
    Myślę, że przy różnych czynnościach przy zawieszeniu coś tam się przestawiało i wydawało się, że jest w porządku, a po pojeżdżeniu problem wracał. Ale teraz po miesiącu jeżdżenia jest dobrze. Pozdrawiam.

Auto
    Jest:159 2.0 JTDM 170KM była:147 1.6 120KM

Domyślnie

Cześć,
    Wiesz dokładnie co było uszkodzone w maglownicy? Mój problem również nierozwiązany, a ma niemal identyczne objawy. Daj znać jak wyglądało "padnięcie" magla. Kupowałeś używkę, czy regenerowaną?

Już sprawdziłem prawie wszystko co się da... Objawy: Przy toczeniu się samochodem jakby rzuca delikatnie zgodnie z obrotem koła. Przy 40 i 70 podskakiwanie. Przy innych prędkościach dużo mniej odczuwalne. Przy hamowaniu lekko rzuca kierownicą na boki (też przy 70 i 40kmph). Dodatkowo podczas skręcania i puszczeniu kierownicy - wraca do pozycji neutralnej przeskakując a nie płynnie.

Zawieszenie OK. Koła sprawdzone (na zimówkach jest to samo), hamulce nowe. Amorki przód po 65% tył 74%.
    Szlag mnie trafia, bo to jedyna rzecz, która mi przeszkadza w tym samochodzie podczas jazdy