Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: wsadzony panel po FL do przed lifta - kilka problemów

Użytkownik Znawca Avatar ArturR_1975
    Mieszka w
    Chełmża kole Torunia
    Auto
    Alfa 156 2.5 V6 24V CF3 Progression FL 2005 Vialle LSi: Była AR 156 1.6/1.8 T.S 98/2005r LPi Vialle

Domyślnie

Jeśli zdemontujesz cały panel to zrób fotki!! Mam wszystkie klamoty tylko nie wiem jakie przewody gdzie polutować.

Chciałem kupić kompletnie całą instalacje po FL sedan, ale goście krzyczą ponad 1000PLN :/ Chore!!

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Oppppel

Domyślnie

Za późno, właśnie przyszedłem z rozbierania i zobaczyłem dopiero post aby zdjęcia porobić, znowu podziałało chwilę i przestało... wszystkie wtyczki patrzyłem. Kable główne w konsoli są z roku 2003 (data produkcji) moje auto jest z roku 2002. Już nie mam pomysłów co może być nie tak, chyba czas aby wkroczył elektryk

Użytkownik Rowerzysta Avatar kubusar146
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    AR 156 2.4 jtd 98r

Domyślnie

Cytat Napisał ArturR_1975 Zobacz post
    Jeśli zdemontujesz cały panel to zrób fotki!! Mam wszystkie klamoty tylko nie wiem jakie przewody gdzie polutować.

Chciałem kupić kompletnie całą instalacje po FL sedan, ale goście krzyczą ponad 1000PLN :/ Chore!!
    jakiej fotki dokładnie potrzebujesz ponieważ jestem na etapie składania niuni a raczej jej przeróbki z przed fl na po ;p

Użytkownik Znawca Avatar ArturR_1975
    Mieszka w
    Chełmża kole Torunia
    Auto
    Alfa 156 2.5 V6 24V CF3 Progression FL 2005 Vialle LSi: Była AR 156 1.6/1.8 T.S 98/2005r LPi Vialle

Domyślnie

Cytat Napisał kubusar146 Zobacz post
    jakiej fotki dokładnie potrzebujesz ponieważ jestem na etapie składania niuni a raczej jej przeróbki z przed fl na po ;p
    Oooo super! ;-)

Fotki w które miejsca się wlutowujesz, jak podłączasz. Jednym zdaniem: jak wszystko podłączyć aby działało ;-)

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Oppppel

Domyślnie

To i ja poproszę

Użytkownik Rowerzysta Avatar azthec
    Mieszka w
    Strzebiń
    Auto
    Alfa 156 SW 2,4 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał kubusar146 Zobacz post
    Napisz co przekładałeś... czytałem że różne są nagrzewnice...

- - - Updated - - -

Czy orientuje się ktoś czy jest jakaś różnica w zegarach (nie licząc obrotomierza) między benzyną a dieslem? Chodzi mi o przełożenie tych po lifcie do przedlifta tyle że mam od benzyniaka a moja to JTD. Czy wskazania prędkościomierza będą właściwe?

Użytkownik Rowerzysta Avatar kubusar146
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    AR 156 2.4 jtd 98r

Domyślnie

sorka ale po prostu dużo roboty miałem i nie było czasu na forum panowie powiem tak jak chcecie do przedlifta przerzucić panel z polifta to musicie nagrzewnice wymienić pewnie spytacie dlaczego.... no wiec nie bedzie działać wam ustawianie temperatur na dwie strony a dwa że w przed fl w nagrzewnicy sa 2 silniczki załączanie nawiewów a w po fl juz 3 samo lutowanie nic wam nie da no chyba że jest jakiś magik z reszta wiązki po fl są bardziej rozbudowane. Zaraz będą pytania skąd to wiem, no cóż wiem bo kupiłem angola z 2003 roku po fl. Z mojego biedaka wyciągnąłem jakies 14 kg kabla a z angola jakies 30kg. podpięcia się różnią wszystko się w sumie różni nawet potencjometry pedału gazu, przez komputerki ja poprostu przełożyłem instalację z angola przy tym ją przerabiając w środku nie mam jeszcze deski więc mogę wam pocykać fotki. jeśli mnie źle zrozumieliście to przepraszam, ale pocieszę kolege który napisał że za instalacje krzyczą 1000pln ja dałem 3000 polskich cebulionów za angielskiego dawce na chodzie i kupiłem go w PL