A więc byłem zmierzyłem ładowanie i pokazało ponad 13,9 i jeszcze do tego głupi komentarz gościa że alfą jeździ sie po Włoszech haha pajac.
bede musiał zakupić miernik i w momencie kiedy to wystąpi zmierzyć...
A więc byłem zmierzyłem ładowanie i pokazało ponad 13,9 i jeszcze do tego głupi komentarz gościa że alfą jeździ sie po Włoszech haha pajac.
bede musiał zakupić miernik i w momencie kiedy to wystąpi zmierzyć...
Napięcie ładowania 14,2...14,4 V
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Napiecie powinno byc w granicach od 13,9V - 14,5V (tylko bierz pod uwage, ze 13,9V to najnizsza wartosc, wiec trzeba szukac przyczyny). Jak byly robione pomiary? Musisz to zrobic dokladniej, bo dalej nic nie wiemy. Podaj napiecie bez odbiornikow, potem z odbiornikami.
Ja bym dla swietego spokoj przeczyscil wszystkie punkty masy. To taka najprostsza sprawa z tego wszystkiego.
Ostatnio edytowane przez vtztxpl ; 27-12-2016 o 12:02
Nie jest źle z tym ładowaniem, nie przesadzajmy.
Ja jak mam problemy z prądami w motocyklach klientów to podłączam im miernik do aku. Jeżdzą z tym i później mówią kiedy jest problem.
Możesz posprawdzać masy, przeczyścić klemy. Po wpięciu szeregowo (sprawdzasz natężenie) pomiędzy biegun aku a kabel z klemą (po ich rozłączeniu) zobaczysz ile pobiera prądu instalacja na postoju przy wyłączonym silniku. Bardzo podstawowa rzecz.
Dokladnie nie wiem ile ich jest, ale w elearnie na pewno bedzie pokazane, gdzie wszystkie sa umiejscowione. Na pewno bym przeczyscil na aku i przy alternatorze.
sam mierzyłem tym razem.... a więc bez odbiorników mialem 13.99 -14.03
z odbiornikami wszystkimi 13.73-13,78... tak to było
i co Panowie dalej?
ale nie mierzyłeś w trakcie przygasania oświetlenia czyli objawów o których pisałeś w pierwszym poście... Mierzyłeś jak było "bez objawowo" ?