sprawdź poduchy a nie dwumas. Ja mam podobnie ale wiem że mam poduche jedna zwaloną
sprawdź poduchy a nie dwumas. Ja mam podobnie ale wiem że mam poduche jedna zwaloną
Przy wymianie 2-masy chciałem również wymienić poduszki od zawieszenia silnika , mechanik jednak zadzwonił do mnie i powiedział ze to nie ma sensu bo są jeszcze w dobrym stanie ( zostawiłem więc stare ) wymieniony natomiast został drążek reakcyjny ( nie ma wpływu na stuknięcie przy puszczaniu sprzęgła ) Nawet w przypadku braku silnych wibracji podczas prascy koło 2-mas może być już zużyte w takim stopniu iż efekt stuknięcia jest mocno odczuwalny i tak właśnie było w moim przypadku. Po obejrzeniu 2-masy potwierdziły się moje przypuszczenia co do tego elementu , który przez zużycie zbyt mocno się skręcał ( magazynował energie , którą następnie oddawał do układu i to powodowało nieprzyjemne szarpanie podczas jazdy ) Przy przyspieszaniu efekt nie występował i wyczuwalny był jedynie podczas spokojnej jazdy na płaskim terenie oraz podczas jazdy na II biegu na lekkie wzniesienie ( jazda w korku )
Witam
Moja Bella miała identyczne zamulenie przy obrotach silnika ok. 2000 . Pomogło zaślepienie EGR, i przeczyszczenie kolektora dolotowego i czujnika doładowania.