2,8 przód i 2,4 tył
2,8 przód i 2,4 tył
A moim zdaniem różnica jest spora między 17" a 18"z tym, że ja mam QV więc twardsze zawieszenie. Ale zdecydowanie lepiej jest przy przejeżdzaniu przez "ostre" krawędzie - na 17" krawęznik na podjazdach 4cm podjeżdzam na spokojnie, a na 18" musiałem się powoli wtaczać żeby przypadkiem nie dobić felgą.
Komfort na17" wzrósł na dziurach które mają krawędzie - można jeździć w miarę bez stresu, a na 18" lepiej jak najwolniej bo czuć konkretne uderzenia o krawędzie dziur. - na lato oczywiście tylko 18" bo jest lepsza przyczepność w zakrętach i auto jest mniej gumowe w odczuciu![]()
nie chcę się wymądrzać, ale same opony też mogą wiele zmienić, aktualnie jeżdzę na 225/45/17 Michelin CrossClimate i jest bardzo twardo (ale cicho !)....przez to na lato kupiłem 18"
2,8 i 2,4bar - przyznaję, że nie sprawdzałem w książce, ale poważnie aż tyle powinno być ?
Mi też wydaje się, że opony maja znaczenie np. index nośności, czy są wzmacniane itp. Wcześniej w Stilo miałem 225/45/17 Nokian ZLine wzmacniane i było dość twardo natomiast następne kupiłem Dunlop RT2 i był większy komfort jak na zimowych Nokianach odzianych na 16 calach.
Jakie masz felgi 18?chcesz sprzedac? ;p
Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale
moim zdaniem zadne 16 w G nie wygladaja za dobrze. moze 17"?albo za doplata ktos z forum cos Ci zaproponuje zamiane, albo kup uzywki lub moze rozwaz Mak Torino, model wyrozniony jako do alfy, wzor tez dosc alfowy, fajnie moze wygladac w wersji gun metal.
co do twardosci to tez duzo zalezy od opony, wiem bo mialem tak przy 18 w 159,zmienilem na dunlopy f1 assy 3 i w koncu jest komfortowo. obecnie nie masz moze run flatow-pytam bo czasem ludzie polasza sie na jakas wyprzedaz/promocje i bez pojecia laduja twarde runflaty