aisin tf-80sc
w necie można znaleźć publikacje, że to niby bardzo awaryjna skrzynia, ale sporo osób ma ją w 159 i nie widziałem, żeby ktoś narzekał.
aisin tf-80sc
w necie można znaleźć publikacje, że to niby bardzo awaryjna skrzynia, ale sporo osób ma ją w 159 i nie widziałem, żeby ktoś narzekał.
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Sterowniki do tych skrzyń czasami się psują. Poza tym skrzynia ok, tylko do bardzo szybkich to ona nie należy.
Chyba pojadę i ja wezme;p
Na co zwrócić uwagę przy ogkedzinach?
Tu już nawet nie chodzi o kle kle kle (bo jak sam zauwazyłes w innym temacie nie wszystkich jara dzwiek) tylko bardziej o to, ze cabrio kupuje się do latania wokół komina na niewielkich dystansach, takie auta z reguły nie robią dużych przebiegów. Kto normalny do tego celu wybiera wielkiego drogiego w utrzymaniu/naprawach diesla?
Już drugą zimę jeżdżę Spiderem, i problemów nie zauważyłem. W środku nagrzewa się znacznie szybciej niż 159, która miałem poprzednio.
Sprawdziłbym kilkukrotnie działanie dachu, w moim aucie w sezonie letnim, kiedy to kilkukrotnie w ciągu dnia otwieram i zamykam dach, zdarzą się, że się zacina i pojawia się komunikat o błędzie. Natomiast w czasie gdy otwierany jest raz na kilka dni jest wszystko w porządku.
teraz: '17 AR Giulia 2.0 TB Multiair Business, Rosso Alfa
kiedyś:'07 AR Spider 2.4 JTDm 20v Exclusive, Nero Carbonio'93 AR 33 1.7 IE 8v, Blu Spazio metalic'06 AR 159 1.9 JTDm 16v Progression, Nero Oceano
'04 AR 147 1.6 TS 16v Distinctive, Nero Metallico'98 AR 156 1.9 JTD 8v Progression, Grigio Chiaro metalic
Właśnie chodzi o kle kle kleNa postoju jtd klekocze jak każdy inny diesel, do tego dość głośno. O ile dźwięk pod obciążeniem, może się podobać (mi się podobał) to jednak bez dachu też może być troche za głośno jak na mój gust.
Jeśli chodzi o walory użytkowe - super, ale no diesel w kabrio? Dla mnie by to psuło całkowicie odbiór auta. No chyba, że jest to czyjeść jedyne auto i trzeba szukać kompromisów.
Jaguar S-type 4.2 V8
Ale dynamika duża... bedzie latał)
Popyt, moje dziecko, popyt. A właściwie jego brak.
Ci co by chcieli mają cienkie portfele, lub żona im wciska o kombi z isofixem (który chyba akurat Brerrrka ma).
A Ci, co by mogli nawet na to nie spojrzą.
Co prawda konfiguracja kolorystyczna słaba, ale szczerze dopingujemy. Byłby to pierwszy zakup po rozważaniach w tym dziale.
Nie znam się zbytnio, ale Poltrona chyba nie była w standardzie w Spiderze. Z tego co kojarzę, to coś koło 2 dyszek trzeba było dorzucić za komplet z deską. A Q-tronic kosztował jakieś 4 dyszki więcej. Suma sumarum przy cenie 59900 resztę masz za free.
Klekotem się nie przejmuj. Zazdroszczą, to chcą obrzydzić ;-)
Masz kasę, podoba Ci się, to kupuj.
Weź kogoś z teamu Brera Wawa i naprzód.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
Hipokryzja się trochę wylewa z twojego postu patrząc, ze jeszcze kilka dni temu pisałeś, ze nie każdy się przejmuje dźwiękiem wydawanym przez silnik, nie każdemu też musi przeszkadzać kle kle kle. Ja bym nie brał cabrio z dizlem tylko i wyłącznie z tego powodu, który wyżej wymieniłem czyli braku sensowności zakupu diesla w aucie do latania wokół komina bo wątpię aby ktoś szukał spidera do robienia tras.
Trafiłeś jak kula w płot bo codziennie jeżdżę Brera i to w dizlu dlatego odradzę 2.4 każdemu kto chce takie auto do robienia małych przebiegów bo wtedy nie ma kompletnie żadnej zalety ;]
Jaguar S-type 4.2 V8