aku do sprawdzenia-normalne błędy przy słabym napięciu.
aku do sprawdzenia-normalne błędy przy słabym napięciu.
miałem podobny temat jak zaczęły mi się problemy z przepływomierzem, podczas jazdy tracił moc, aż w końcu dałem ostro po pedale i dupa stracił moc bez powrotnie i bez żadnego błędu w kompie. Jak jechałem to brak mocy totalny, ledwo pod wzniesienia się wdrapywała. Po podłączeniu kompa wszystko ok. Ale odłączyłem przepływomierz i co ciekawe moc wróciła i do tego komputer nie wskazywał błędów. Dopiero po przejechaniu ok 60 km. wskoczył błąd przepływki. No ale to normalne bo odłączona była. Założyłem nówkę Boscha, wykasowałem błąd i już jest wszystko tip top.
Mi się autko udało odpalić na drugim aku, po odpaleniu dym w okolicy pierwszego wtrysku który po chwili znikł jakby ropa skądś się tam wzięła, odpielem przepływomierz auto nie gaśnie ale dalej muł do 3tys, zamówiłem używke po odpieciu przepływki skasowałem błędy pojechałem się przejechać i nowe błędy załączam
Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
wiesz, sprawdź jeszcze wężyki pokazane w żółtym kołeczku:-) szczególnie ten który idzie pod pokrywę, już w swoich dwóch alfach miałem z tym problem, wężyk pęka na w miejscu podłączenia do metalowej rurki pod spodem i traci moc bez żadnego błędu. odciąć popękaną cześć i założyć :-)
- - - Updated - - -
a błąd P0110 to czujnik temperatury w przepływomierzu, mam to samo i latam dwa lata jest ok. standard w benzynowym TS to samo miałem . przepływka działa prawidłowo.
Dzięki sprawdzę, czekam na przeplywke i biorę się za auto, jak robić poprawnie te wykresy w multiecuscan/fiatecuscan?
Jutro lecę podmienić przepływomierz, czy odrazu wymienić filtr powietrza? Kojarzę jego obudowę z Lancii Lybry kolegi któremu ją próbowałem zamknąć cały dzień, jak zostawię filtr to będzie tragedia? Czy ewentualnie przedmuchanie go coś da?
Jak masz nowy filtr to załóż nowy ale warto sprawdzić jak stary wygląda może jest zabity śmieciami.
Poczytaj jak robić logi i wrzuć na forum bo korekty chyba masz nie za bardzo.
[QUOTE=mdzallas;1933204]Jutro lecę podmienić przepływomierz, czy odrazu wymienić filtr powietrza?
Bez zastanowienia, filtr kosztuję nie duże pieniądze. Przy zakupie nowej przepływki w instrukcji montażowej, Bosch zaleca obligatoryjnie wymianę filtra.
Dmuchnąć to możesz w balon. Chcesz jeździć nie oszczędzaj na duperelach.
Rozebrać te puche to jakaś porażka, jest jakiś poradnik do tego na forum? Liczę na jakiś myk pomocny czy działać od spodu i cała obudowę wyjąć czy od góry ale tam te śruby zardzewiale i miejsca mało przez przekaźniki.
Logi no ok ok ale jak je robić jakiś poradnik jak zrobić poprawnie bo ja puściłem były wykresy graficzne które nazywacie chyba logami ale pliki zapisane to excel jak widać parę postów wyzej
Ostatnio edytowane przez mdzallas ; 07-02-2017 o 21:54