Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: Kupno Giulietta lub MiTo

Użytkownik Rowerzysta Avatar BoL
    Auto
    Alfa Giulietta 1.4 TB 2015

Domyślnie

posiadam tylko Ibizę z 2003 roku. Niemiłosiernie pragnę ją sprzedać
    Bardzo słusznie

Budżet jakim dysponuje to około 30-33 tysiące i w związku z tym do Was jako znawców mam pytanie...
    Lepiej szukać Giulietty w takim budżecie czy MiTo ?
    Z takim budżetem raczej MiTo. Warto zacząć od tego, że to jednak bardzo różne samochody. MiTo jest 3 drzwiowe i co nie każdy wie, ma homologację na 4 osoby. To taki miejski zawadiaka, jednak dalszy wyjazd w składzie większym niż dwie osoby, to już będzie jakiś problem. Wizualnie jest naprawdę cudowny. Co do silników odradzam najsłabszy 78-konny. Myślę, że ciekawą opcją jest 120-konny T-jet - w Giulietcie radzi sobie całkiem nieźle, więc w MiTo tym bardziej.
    Is it the Truth or your image that makes your life worth livimg?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Seat Ibiza III 1.4 TDI 75KM

Domyślnie

Cytat Napisał BoL Zobacz post
    Bardzo słusznie

Z takim budżetem raczej MiTo. Warto zacząć od tego, że to jednak bardzo różne samochody. MiTo jest 3 drzwiowe i co nie każdy wie, ma homologację na 4 osoby. To taki miejski zawadiaka, jednak dalszy wyjazd w składzie większym niż dwie osoby, to już będzie jakiś problem. Wizualnie jest naprawdę cudowny. Co do silników odradzam najsłabszy 78-konny. Myślę, że ciekawą opcją jest 120-konny T-jet - w Giulietcie radzi sobie całkiem nieźle, więc w MiTo tym bardziej.

Dzięki kolego wielkie, ale dalej mnie zastanawia ten fakt, że są egzemplarze i to nawet całkiem ładne poniżej 40 tyś zł.
    Takie cuś na przykład (z alledrogo): /alfa-romeo-gulietta-1-4i-2012r-klima-led-salon-pl-i6717725586.html

Gdyby nie fakt, że jest 600 km ode mnie, to bym ją oglądnął.
    A co do MiTo, to zdaje sobie sprawę, że jest ma homologację na cztery osoby, ale design jak w przypadku każdej Alfy jest obłędny. Mimo to chciałbym większą Giuliettę.

I mam jeszcze do Was pytanie. Co sądzicie o Alfie (albo generalnie o samochodach) sprowadzanych z Belgii? Bo mam takiego gościa, co sprowadza stamtąd samochody i się waham.

Użytkownik Rowerzysta Avatar BoL
    Auto
    Alfa Giulietta 1.4 TB 2015

Domyślnie

W mojej opinii szkoda czasu na to auto - handlarz pisze w tytule aukcji, że samochód jest z polskiego salonu, a zaraz potem, że sprowadzony z Niemiec. Przebieg jest zupełnie niewiarygodny, a cena podejrzanie niska. Poza tym piszesz, że masz budżet do 33k - myślę, że nie znajdziesz w tej cenie Giulietty, z której będziesz zadowolony, tyko zajechanego strucla, który doprowadzi cię do ruiny.
    Co do sprowadzania samochodów z Belgii - myślę, że to źródło jak każde inne. Najważniejsze czy masz zaufanie do handlarza, bo ja kilku znam, ale w materii samochodów nie wierzę żadnemu.
    Is it the Truth or your image that makes your life worth livimg?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Seat Ibiza III 1.4 TDI 75KM

Domyślnie

W mojej opinii szkoda czasu na to auto - handlarz pisze w tytule aukcji, że samochód jest z polskiego salonu, a zaraz potem, że sprowadzony z Niemiec.
    Widziałem, ale stwierdziłem, że jest to możliwe, bo samochód jest w Gubinie który nawet ma część niemiecką i część polską, więc prawdopodobne, że ktoś kupił po naszej stronie, a zarejestrował i użytkował w Niemczech.

Przebieg jest zupełnie niewiarygodny, a cena podejrzanie niska.
    Przebieg można przynajmniej spróbować potwierdzić. A co do ceny, no podjerzanie niska, dlatego mnie zastanawia ten samochód.

Ale prawdopodobnie zostanę przy MiTo faktycznie.

Co do sprowadzania samochodów z Belgii - myślę, że to źródło jak każde inne. Najważniejsze czy masz zaufanie do handlarza, bo ja kilku znam, ale w materii samochodów nie wierzę żadnemu. .
    Ten człowiek robi dużo interesów z moją rodziną, więc myślę, że będzie się starał o dobry samochód

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    GTC
    Auto
    Giulietta 1.4 Multiair 170 + TCT '12

Domyślnie

Jak chcesz tanią Giuliettę to jest 3mieście za 30kPLN.

Cały prawy bok do poprawy lakierniczej (podobno w serwisie Hyundaia źle dobrali kolor po naprawie). Robiony przód, bok i tył (3 różne szkody). Wnętrze w miarę ok. Multiair po uruchomieniu nie hałasuje ale po chwili pracy zaczyna coś tam grzechotać ale nie sprawdzałem więcej. Pracuje równo, klimatyzacja działa, światła pracują normalnie (xenon).

Autem nie jeździłem ale na start stawiam inwestycję około 5-6 tyś (3 w malowanie i 2-3 w multiaira ewentualnie) i może być ciekawe auto.

BTW - żeby nie było. To nie reklama czy coś. Szukam również Giulietty ale jako, że chce całość przesunąć na lato jeszcze nie chce nic kupować (chyba, że się trafi coś na prawdę ciekawego). Jednak korzystając z okazji obejrzałem sobie dwa auta w 3-mieście.
    Ostatnio edytowane przez radekrp90 ; 21-02-2017 o 12:19

Użytkownik Świeżak Avatar BartekDrobniak
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulietta 1.4 TB LPG

Domyślnie

[MENTION=69203]radekrp90[/MENTION] to jest ta wisniowa ktora byla juz tutaj wspomniana ?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    GTC
    Auto

Domyślnie

Nie zwróciłem uwagi, że było o nią tu pytanie. Tak dokładnie ta z WP.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Londyn
    Auto
    .

Domyślnie

Spokojnie mozna dorwać julke za 35k, ktora nie bedzie zajechanym struclem. Tylko predzej t-jet lub 1.6 jtdm. W multiaira bym sie nie pchal w tych pieniadzach.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    GTC
    Auto

Domyślnie

Tylko w takiej monecie auto nie ma najczęściej dwóch, trzech istotnych (jak dla mnie) elementów wyposażenia: tempomat, xenon, klimatyzacja dwustrefowa (czasami są w tej cenie ale nigdy wszystkie 3 elementy razem).
    Co do 1.6@105 to nim nie jeździłem jeszcze. Jak to się ma do 1.4@120HP?

Użytkownik Świeżak Avatar BartekDrobniak
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulietta 1.4 TB LPG

Domyślnie

Ostatnio ogladalem dwie Julki, jedna wlasnie 120HP benzyna i druga 105HP Diesel. W mojej bardzo subiektywnej opinii, benzyna jezdzilo sie przyjemniej, silnik na starcie nie klekocze, jest bardziej dynamiczny i w srodku jest ciszej. Ale ja z reguly jestem zwolennikiem silnikow benzynowych, dieslami jedynie jezdzilem okazjonalnie. Jesli juz zdecydowalbym sie na Julke w dieslu, to tylko najmocniejsza wersje 2 litrowa. Ale tak jak mowie, to jest tylko i wylacznie moje subiektywne zdanie. W tym momencie ciezko znalezc ciekawy egzemplarz do 35 tys - wszystkie ktorymi ja sie interesowalem maja niepewna historie serwisowa.