U mnie wyszło jeszcze, że turbosprężarka jest do remontu, bo pluje olejem na silnik i to też czuć w kabinie... A brudne z przodu właśnie od strony zderzaka.
U mnie wyszło jeszcze, że turbosprężarka jest do remontu, bo pluje olejem na silnik i to też czuć w kabinie... A brudne z przodu właśnie od strony zderzaka.
To może alternator się kończy?
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
Jeśli to zapach spalonego plastiku to sprawdz rezystor dmuchawy Jest koło dmuchawy pod schowkiem U znajomego była stopiona wtyczka
wydaje mi się, że zapach ten pojawia się po odpaleniu samochodu i w dodatku kiedy ogrzewanie jest włączone, ale mogę się mylić bo nos przecież przyzwyczaja się do zapachu i po czasie mogę po prostu tego zapachu nie czuć.
wydaje mi się, też że kiedy po odpaleniu auta włączona była klimatyzacja (tak na próbę) to tego zapachu czuć nie było.
Będę obserwował co się będzie działo
panowie, robie update mojego tematu.
dzisiaj miałem okazje pojeździć autkiem dłużej i sprawa wygląda tak...śmierdzi zarówno na włączonym ogrzewaniu jak i na włączonej klimatyzacji i niestety co najgorsze śmierdzi cały czas nie tylko po odpaleniu auta. Specjalnie wychodząc z samochodu nie gasiłem silnika żeby wyczuć czy śmierdzi na okrągło i niestety tak - czuć spaliny/rope/spalenizne.
To już niestety robi się niebezpieczne, bo przebywając dłużej w samochodzie można się zaczadzić...
Jakąś podpowiedz gdzie mógłbym się udać żeby mi to sprawnie zdiagnozowano?
A co do tej pory sprawdziłes z sugerowanych postów.
Najlepiej do osoby która robi / zna się na włoskich autach lub ASO
Sent from my E6633 using Tapatalk
Always Loking For A drive
Sprawdź układ wydechowy. I nie w ASO, ani u przypadkowego mechanika tylko w dobrym warsztacie od wydechów.
właściwie to wszystko co panowie podpowiadali to sprawdziłem
nie wiem czy ma to coś wspólnego z tym zapachem, ale w poniedziałek rano autko delikatnie się zawahało przy odpaleniu i wyskoczył mi błąd wtryskiwaczy - ta żółta kontrolka w kształcie obrysu silnika...myślałem że po kliku odpaleniach może sama zniknie, ale niestety nadal się utrzymuje.
muszę podjechać do znajomego skasować ten błąd i zobaczyć kod błędu, więc przy okazji zobaczę co komputer mówi na temat egr i dpf
I informacja z ostatniej chwili...czuć ropę kiedy przechodzi się obok auta (z przodu), także pewnie jakiś wyciek...
Ostatnio edytowane przez dellx ; 28-02-2017 o 23:39
mechanik zdiagnozował, że rozszczelniła sie pompa paliwa.
jutro pojdzie do uszczelnienia. podobno trzeba wyciągać rozrząd i koszt ma wynieść około 500 zł
ehhh...jak nie urok to...ból głowy...
Nie trzeba rozpinać rozrządu. Można to zrobić bez tego.