Rozrząd to musisz zrobić....
Rozrząd to musisz zrobić....
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
wg mnie koszt wariata to ok 350 pln
wariator na Allegro - Wyniki wyszukiwania - motoAllegro
a jak nie znasz historii auta i nie chcesz robic rozrządu ()
to pozostaje tylko życzyc powodzenia
Miałem zamiar zrobic ale zawieszenie mnie troche zjadło i mam mało funduszu (interes słabo idzie) i odłozylem to za miesiąc, dwa. Ale teraz to juz sam nie wiem...
będziesz wiedział jak ci pasek strzeli i będziesz zbierał na remont silnika albo ogłaszał sprzedaż alfy z uszkodzonym silnikiem
zrób lepiej ten rozrząd
Innych też ograniczają finanse(mnie też xD)Trzeba przewartościować co ważniejsze mi też stuka w zawieszeniu ale wybrałem zrobienie rozrządu bo tak samo jak ty nie wiem przy jakim przebiegu był robiony.Naprawde kolego nie ma co się zastanawiać tylko wymieniać(właściwie jest nad czym się zastanawiać czyli jakie częśći kupić ja osobiście polecam pasek ,,continentala,, rolki i napinacz,,INA,, rolki metalowe a nie plastikowe a co do wariatora to niech koledzy coś polecą bo u mnie nie ma
)
![]()
ROZRZĄD + POMPA _ALFA_145_146_147_156 1.4-1.6 16V (646418307) - Aukcje internetowe Allegro
REGULATOR WYPRZEDZENIA FAZY WARIATOR FIAT ALFA (633033510) - Aukcje internetowe Allegro
to będzie dobre?
ile wchodzi litrów oleju ?
czy olej w skrzyni tez wymieniac?
Ostatnio edytowane przez KeReK ; 05-06-2009 o 16:47
Będzie dobre, ale są dwa ale:
Ale 1 - sporo przepłacasz za wariator
Ale 2 - powinieneś unikać pasków z Gates'a w TSie ze względu na kształt ząbków.
Oleju wchodzi ok. 4,5L
Olej w skrzyni wymień jak będziesz miał $.
Teraz priorytet rozrząd + wariator + pompa wody + olej + wszystkie filtry
puotek - ty załatw koledze taniej a nie kwicz że przepłaca
![]()
nie chciałem się narzucaćkle kle
Ale wiecie co jest najlepsze? Ona pracuje idealnie zaraz po odpaleniu. dopiero pózniej , kiedy złapie temperature zaczyna sie klekot.
Puotek napisz mi prosze na priv ceny poszczególnych częsci jakie potrzebuje. Czyli rozrząd, wariator, pompa wody itp...