Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Temat: Gałka zmiany biegów automat Opel Insignia

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał makarov Zobacz post
    Jeśli tak byłaby zapakowana, to można odesłać bez przymierzania czyli rozrywania woreczka - ryzyko zerowe, a zawsze może coś dałoby się chociażby podpatrzeć - trzeba jedynie chcieć, a nie patrzeć na wszystko przez pryzmat ewentualnych problemów - jak nie kupisz losu, to niczego nie wygrasz, co nie znaczy, że jeśli kupisz, to wygrasz, ale przynajmniej spróbujesz.
    Przymierzyć bez rozrywania woreczka Dobre. Czyli ocenić wizualnie skanerem 3D czy może opierać się na intuicji? Ty tak serio piszesz? Ja podałem konkrety ale na naszym forum zaraz będzie się kruszyło kopie o 47 zł

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Piotr_wawa Zobacz post
    Patent z montażem wydaje się podobny, prześledziłem wątek na Oplu, kwestia jak działa ten mechanizm zwalniania blokady no i średnica. A może ktoś ma Insignię i zmierzy? (tfu, tfu... Opel, a w zasadzie to już nawet Peugeot )

http://www.opel-insignia.com.pl/view...14654&start=10
    https://www.youtube.com/watch?v=UNSutjV4v6k
    Mam w domu gałkę od 159. Regenerowałem 2 takie i montaż jest nieco inny niż tej od Insigni. O ile samo mocowanie jej było by do przeskoczenia to już kotwiczenie guzika różni się na tyle, że nie jest to na 100% plug&play. Teoretycznie da się to przerobić aby guzik działał ale tutaj trzeba być ostrożnym, żeby sobie auta nie unieruchomić byle rzeźbą przy gałce
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 15-03-2017 o 21:34

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 159 SW 1.9JTDM 150KM Carbonio Black

Domyślnie

No od tego jest forum by dyskutować Kwota za eksperyment praktycznie żadna. Moja gałka też jest po "regeneracji" ale wytrzymało to 2 lata i teraz znów woła o reanimację. W Oplu jest zawleczka, która to trzyma, muszę poszukać więcej zdjęć z mocowania w jednym i drugim aucie by na sucho to ocenić.

makarov
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Przymierzyć bez rozrywania woreczka
    Kolego, czy Ty masz problem ze zrozumieniem prostego tekstu?
    Wskaż mi, gdzie w mojej wypowiedzi, którą zacytowałeś, jest cokolwiek o przymierzaniu, bez rozerwania woreczka - wskaż mi proszę to miejsce, bo być może Twoja przeglądarka coś przekłamuje, albo ja jestem ślepy.

Ja podałem konkrety ale na naszym forum zaraz będzie się kruszyło kopie o 47 zł
    A, co to znaczy, że będzie się "kruszyło kopie o 47 złotych", czyżby o to, żeby potraktować 47 złotych, jak nic nie znaczącą kwotę, która nie jest warta zauważenia?

Na temat zasadności dyskusji na forum, odpowiedział Ci już kolega wyżej.

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał makarov Zobacz post
    Kolego, czy Ty masz problem ze zrozumieniem prostego tekstu?
    Wskaż mi, gdzie w mojej wypowiedzi, którą zacytowałeś, jest cokolwiek o przymierzaniu, bez rozerwania woreczka - wskaż mi proszę to miejsce, bo być może Twoja przeglądarka coś przekłamuje, albo ja jestem ślepy.

A, co to znaczy, że będzie się "kruszyło kopie o 47 złotych", czyżby o to, żeby potraktować 47 złotych, jak nic nie znaczącą kwotę, która nie jest warta zauważenia?

Na temat zasadności dyskusji na forum, odpowiedział Ci już kolega wyżej.
    Problem z czytaniem i myśleniem logicznym masz Ty i to poważny...
    Powiedz mi, jak chcesz przymierzyć nową gałkę bez jej montażu? Skoro będzie montowana to już jest używana a pierwszym tego objawem będzie uszkodzenie opakowania/woreczka (bo w nim jest taka gałka dostarczana). Przez to jej nie oddasz. Więc skoro się jej nie odda to trzeba brać pod uwagę stratę rzędu 47 zł.
    Takie to trudne?
    Zasadność dyskusji istnieje wówczas gdy coś z tego wynika. Na razie dla posiadaczy 159 z automatem nic nie wynikło. Jaki problem zrzucić się np po 12 zł w 4 osoby i kupić jedną na próbę? Jak nie wypali to 12 zł w plecy. Jeśli się uda wszyscy będą szczęśliwi.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pushq
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR 159 2.4 JTDm

Domyślnie

A dlaczego niby bez rozrywania woreczka?

Rozpakowanie przedmiotu i jego przymierzenie wcale nie pozbawia prawa do zwrotu. Nie wprowadzaj w błąd.
    Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał pushq Zobacz post
    A dlaczego niby bez rozrywania woreczka?

Rozpakowanie przedmiotu i jego przymierzenie wcale nie pozbawia prawa do zwrotu. Nie wprowadzaj w błąd.
    A to Ty chcesz koszulę w sklepie kupić czy może gałkę? Ile takich gałek do 159 zamontowałeś? Jeśli tą gałkę od Insigni chcesz zamontować, żeby działała to musisz pozostawić ślady użytkowania podczas jej ściągania. Jest przecież filmik w tym temacie, który pokazuje, jak ona jest mocowana. Jeśli się jej nie zaklinuje dołem to guzik ją będzie odpychał w górę za każdym razem. Więc co da komuś przymierzanie bez prawidłowego montażu? Poza tym mimo, że takie produkty niby mogą być w opakowaniu zastępczym oddawane to jego brak mówi o tym, że mogły być używane i każdy sprzedawca sobie to sprawdzi. Jak mu udowodnisz, że tylko wyjąłeś do przymierzenia?
    Kup i zrób jeśli masz taką potrzebę. Będziesz mógł sam tego doświadczyć.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 16-03-2017 o 18:06

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR 159 2.4 JTDm

Domyślnie

Fajnie, pokrzyczałeś pokrzyczałeś.

Dalej nie zmienia to faktu że nie masz racji i rozpakowanie produktu oraz jego przymierzenie nie pozbawia prawa do jego zwrotu.
    Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał pushq Zobacz post
    Fajnie, pokrzyczałeś pokrzyczałeś.

Dalej nie zmienia to faktu że nie masz racji i rozpakowanie produktu oraz jego przymierzenie nie pozbawia prawa do jego zwrotu.
    A umiesz czytać? Oglądałeś filmik? Trzymasz się jakiegoś jednego teoretycznego stwierdzenia a z praktyką nie masz nic wspólnego. Nie ma to jak popisać bzdury w sieci. Przecież to nie kosztuje. Niech się inni męczą z gałką albo prawem do zwrotu... Wytłumacz mi w takim razie, jak Ty z Twoim poplecznikiem chcecie przymierzyć gałkę od Insigni do drążka w 159 bez jej montażu? Czekam

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR 159 2.4 JTDm

Domyślnie

Co mnie to interesuje w jaki sposób?

Upominam Cię tylko, żebyś nie pisał że można zwrócić tylko produkt oryginalnie zapakowany i nieużywany bo nie jest to prawda. Ktoś to weźmie potem do siebie i będzie myślał, że faktycznie tak jest.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lublin/Warszawa
    Auto
    159 2.4 Q-Tronic 2009, Giulia MY24 Tributo Italiano

Domyślnie

Woreczek oryginalny rozwalisz i już po zwrocie.
    Rozerwanie woreczka absolutnie nie prowadzi do utraty możliwości odstąpienia od umowy bez podania przyczyny.

Jeśli tą gałkę od Insigni chcesz zamontować, żeby działała to musisz pozostawić ślady użytkowania podczas jej ściągania. Jest przecież filmik w tym temacie, który pokazuje, jak ona jest mocowana. Jeśli się jej nie zaklinuje dołem to guzik ją będzie odpychał w górę za każdym razem. Więc co da komuś przymierzanie bez prawidłowego montażu? Poza tym mimo, że takie produkty niby mogą być w opakowaniu zastępczym oddawane to jego brak mówi o tym, że mogły być używane i każdy sprzedawca sobie to sprawdzi. Jak mu udowodnisz, że tylko wyjąłeś do przymierzenia?
    Kup i zrób jeśli masz taką potrzebę. Będziesz mógł sam tego doświadczyć.
    Nie musisz nic udowadniać, oddajesz i ewentualnie sprzedawca musi coś udowodnić. Ślady użytkowania nie świadczą o pozbawieniu prawa do zwrotu, ewentualnie sprzedawca może pomniejszyć kwotę wypłaty. Można o tym wszystkim przeczytać w ustawie albo na stronie uokik.

Oczywiście jest to dyskusja akademicka bo koszt niewielki i może ktoś chętny sprawdzić mi akurat gałka taka nie jest potrzebna a poza tym nie podoba mi się.
    Ostatnio edytowane przez Szkaradnik ; 16-03-2017 o 23:57