Tu macie z kolei moje felgi 19/9 ET35 z gumą 245/35/19 , obniżenie -60mm i dystanse 20mm .![]()
Tu macie z kolei moje felgi 19/9 ET35 z gumą 245/35/19 , obniżenie -60mm i dystanse 20mm .![]()
Ostatnio edytowane przez Nazar ; 21-03-2017 o 22:34
O tym wlasnie mówiłem...Nazar jednak wszystko lepiej wyjaśnił ode mnie, w końcu nie na próżno mówią że magistra może pisać na temat felg w alfie
![]()
Witam, moze doradzicie cos na temat dystansow?
Felgi 19" do brery z ET 40 po zalozeniu nie dochodza do konca piasty, opieraja sie na zacisku. Oryginalne felgi 19" do brery maja Osadzenie 41
- - - Updated - - -
Pisze moment
- - - Updated - - -
Felgi ats prazision et40 19" . Jak zaloze dystans 5mm czy bedzie git
- - - Updated - - -
Felga nie dochodzi 2- 3 mm do konca piasty
- - - Updated - - -
Bo nastepny dystans jest 15mm, zgadza sie? Ale wtedy kolo wystaje za blotnik i dupa
Jaki masz rozstaw śrub i jaką średnicę otworu centralnego?
5x110 i 65.1
- - - Updated - - -
Tu jest wszystko ok, problem jest z osadzeniem. Felgi pasuja do brery ale z mniejsza moca. Ale nie do mojej
- - - Updated - - -
Idzie to jakos zmierzyc czy dystans 5mm bedzie pasowal?
- - - Updated - - -
Spadam, dzieki
Dystans 5mm nie będzie tutaj dobrym patentem. Nie da się zrobić kołnierza centrującego felgę a jazda bez niego to pchanie się w kłopoty. Tutaj najlepiej pasował by najmniejszy dystans z kołnierzem centrującym. Najmniejszy z kołnierzem to bodajże 13-14 mm w zależności od profilu felgi w otworze.
Dlugosc kolnierza centrujacego jest okolo 16- 17 mm. Jesli udaloby sie zalozyc dystans 5mm to powinno byc ok moim zdaniem. Czy nie?
- - - Updated - - -
Dlatego rozmiar dystansow jest 5mm a nastepny 15mm. Ten 15mm jest wlasnie z kolnierzem ale kolo za bardzo wyjdzie
- - - Updated - - -
Tylko moze byc problem czy 5mm dystans nie bedzie za maly. W poniedzialek postaram sie pomierzyc szczelinomierzem. Luz pomiedzy zaciskiem a felga jak bedzie ok 2mm to pownno byc ok?