holowanie na autostradzie ? chyba nie za bardzo mozna z tego co pamietam
albo do pierwszego zjazdu czy jakos tak ( no ale zawsze mozna mowic ze pierwszy zjazd dopiero bedzie :-) i to chyba tez pomoca drogowa a nie innym zwykłym pojazdem
Wiem o holowaniu na autostradzie :-) albo dojad o własnych siłach do najbliższego zjazdu albo nawrotka na s1 i do Krk.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Wymiane wszystkiego zrobisz w godzine.
Kup i zrob na miejscu.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Skoro scielo ci pasek to napewno będzie któraś rolka zatarta, a najprawdopodobniej i najbardziej celuje ze napinacz do wymiany bo spycha pasek. Tak ze sama wymiana paska to nic Ci nie da gdyż kolejny pasek pójdzie na szczepy mało tego wkreci ci się w rozrząd i głowica do roboty. Wiem to z własnej autopsji. Bez paska nie będziesz miał ładowania i wspomagania,ale do warsztatu dojedziesz.
Jeżeli diesel to śmiało dojedziesz, jeżeli masz dobry akumulator.
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Auto dojechało do mechanika o własnych siłach około 80km, więc jest dobrze![]()
Pasek wyciąłem jak doradzaliście, na szczęście nie zdążył się wkręcić pod koło pasowe jedynie część paska zawinęła się przy alternatorze, ale to już nie robiło różnicy i udało się powoli dojechać. No i średnie spalanie wyszło mi 2,6L/100 na tym odcinku
Panowie WIELKIE dzięki za pomoc i sugestie w szczególności dla Rudi za kontakt
Dam znać jaka będzie diagnoza.
Alfa nie powinna jechać na lawecie. To nie laguna :p Dobrze ze fura dojechała
Jest diagnoza: sprzęgło alternatora się zablokowało! więc wszystkie rolki do czyszczenia bo po zablokowaniu przypaliło pasek i wtopił się w rowki na rolkach
Napinacz i pasek był wymieniany 10kk temu i tak coś czułem że to nie to, ale nigdy nie wiadomo
W każdym bądź razie dziękuję jeszcze raz![]()
Ostatnio edytowane przez sliwkaxx ; 03-04-2017 o 08:57 Powód: edycja tekstu