Tak wyglada cały kielich. Wszystko wyglada ok. Chociaż nie pamietam czy szpara nie jest po całej długości taka sama.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Tak wyglada cały kielich. Wszystko wyglada ok. Chociaż nie pamietam czy szpara nie jest po całej długości taka sama.
szpara jest taka sama a takie jakby klapki zaspawane na tym nadkolu wewnątrz co zaznaczyłem na drugim foto?
co do kielicha? auto z włoch zawias wygląda na seryjny... dość twardy moim zdaniem ale auto nie jest niskie.... no ale są przy dwóch śrubach mocyjących amor pęknięcia na kielichu co może spowodować że takie coś pęka? auto nie ma grama korozji.. boje się że mi wywali amora i teraz taka jazda to mega dyskomfort....
Ostatnio edytowane przez Tomunia ; 17-04-2017 o 21:58
To z drugiego zdjęcia to otwór technologiczny, fabrycznie mastyką zaślepiany przed malowaniem.
A to pęknięcie to lepiej wymienić kielich. Nowy z aso i do profesjonalisty przez duże P.
tylko taka naprawa zapewne wiąże się z niemałym kosztem a zapłaciłem niemało za tą gt...
zastanawia mnie co może powodować że takie coś pęka przecież samo sobie raczej nie ma prawa pęknąć i to przy 2 śrubach..
Ostatnio edytowane przez Tomunia ; 17-04-2017 o 22:38
Ja bym to naciął tj.zrobić szczelinę i zaspawał ktoś kto ma.pojęcie o spawaniu w życiu bym się nie brał za wymianę kielicha tym bardziej że nie jest zgnity.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
popsuć się może nawet po solidnej dziurze (może po setnej)
spawanie kielicha - nonsens, pęknie
wymiana pokrywy kielicha - nic skomplikowanego, trzyma się jak już pisałem na punktowych zgrzewach
...
Wymiana kielicha może tu trochę kosztować :/ Cena nowego w ASO bedzie pewnie zaporowa, a wsadzanei używki nie bardzo ma sens bo za chwile moze być to samo. Najbardziej optymalny dla mnie wariant to byłoby spawanie tego kielicha metodą TIG, od dołu kielicha jest troche miejsca i mozna porobić wzmocnienia, ewentualnie obspawać go. Nic na tym nie stracisz, bo jak pęknie znów to wiesz ze wtedy będzieesz musiał wyłożyć worek $$$$ na stół w ASO![]()
uzywaną "czapkę" kupi za 100zł... która może nigdy nie pęc...
...
Tak sprawdzam teraz ile może kosztować ten kielich - sprzedawany jest jako cały bok podłużnicy. Drogo.
Także spawaj, szlifuj, maluj i będzie ok