Jak zaczął mrugac licznik to musisz zrobić osiowanie proxy
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
Jak zaczął mrugac licznik to musisz zrobić osiowanie proxy
No właśnie w tym problem ze przez mój kabel mogę się że wszystkim połączyć ale osiowanie proxy nie wywala
oba bezpieczniki od b&m sprawne? sprawdz tez przy wyl stacyjce omomierzem ze oba przewody linii CAN maja przejście np do odpowiednikow przy radiu. radio wyswietla info miedzy zegarami (np dane rds) chodzi o potwiwrdzenie ze can jest ok w radiu wiec jesli jest przejscue po kablach do b&m to przynajmniej po stronie instalacji can jest ok.
schematy sa w elearnie, sciagnij ktorykolwiek stary/inny silnik, ta czesc schematow soe nie zmieniala.
jak sobie nie poradzisz to najwyzej kiedys wpadnij w sobote do mnie
- - - Updated - - -
sam z siebie nie zaczyna nrugac, cos nie odpowiada,pewnie modul b&m, i w takiej sytuacji osiowanie conajwyzej wywali bm, a nie o to chodzi.
Czyli może pomóc wymiana centralki blue&me i wtedy dobre osiowanie i po problemie?
- - - Updated - - -
Radio wyświetla na ekranie przy zegarach dane z rds
Dokładnie. Podaj numer centralki może będę miał taką która do twojej Alfy pasuje
50505921 ale pasuje osobno też 50512729
Mam tą drugą jak coś
A ile by kosztowała?
Wiesz może jaki potrzebny jest adapter do kabla elm 327 do Alfy 159?
prawie wszystko bez adaptera, tylko xenony abs i moze klima z typ1/zielony. mes wyswietla info przy łączeniu jak potrzebuje adapter.
- - - Updated - - -
zanim kupisz to moze warto byloby sprawdzic czy to na 100% centralka, chocby podmieniajac?albo chociaz sprawdz miernikiem can do b&m i oba zasilania